« Secţiuni
Selected
CorporatePlatinum members

Președintele CSM s-a întâlnit cu decanii Facultăților de Drept din Hexagon
25.11.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

Joi, 25 noiembrie 2021, jud. Bogdan Mateescu, președintele CSM, a organizat o întâlnire la care au participat, alături de Cristina Rotaru-Radu, directorul INM, decanii Facultăților de Drept a Universității din București – prof. univ. dr. Răzvan Dincă, a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj – conf. univ. dr. Şerban Diaconescu, a Universității din Craiova – prof. univ. dr. Edmond Gabriel Olteanu, a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași – conf. univ. dr. Ioana Costea, a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu – conf. univ. dr. Sebastian Spinei și a Universității de Vest din Timișoara – prof. univ. dr. Lucian Bercea.

Președintle CSM a reafirmat pe această cale opțiunea sistemului judiciar pentru menținerea şi în viitor a actualei structuri a probelor scrise eliminatorii din cadrul concursului de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii, consacrată legislativ inclusiv ca urmare a demersurilor Consiliului şi care reunește verificarea de tip grilă, respectiv tip sinteză, ambele fiind de natură să asigure o evaluare reală a candidaţilor, din perspectiva adecvării acestora la viitoarele profesii pe care urmează să le exercite.

Preşedintele CSM a adresat mulțumiri conducerilor facultăților de drept din Hexagon pentru disponibilitatea de a identifica în comun cele mai bune soluții de compatibilizare a activităților didactice în instituțiile de învățământ superior cu cerințele unei resurse umane de calitate pentru selecția viitorilor magistrați, în vederea realizării dezideratului unui act de justiție la cele mai înalte standarde, în interesul societății.

 
Secţiuni: Selected, Sistemul judiciar, UNIVERSITARIA | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD