« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Contravenţii
CărţiProfesionişti
 

ANSPDCP. Operator sancționat pentru divulgarea neautorizată a unui fișier cu datele a 11.169 de clienți
26.11.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: C. contravențional, Cyberlaw, Data protection, Selected | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 26 noiembrie 2021, Autoritatea Națională de Supraveghere a anunțat că a finalizat investigație la operatorul Valoris Center S.R.L. în urma căreia s-a constatat încălcarea prevederilor art. 29, art. 32 alin. (1) lit. b) și alin. (4) din Regulamentul General privind Protecția Datelor, potrivit unui comunicat.

Operatorul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 9.898,00 lei (echivalentul a 2.000 EURO).

Investigația a fost demarată ca urmare a unei notificări de încălcare a securității datelor cu caracter personal care a fost transmisă de un operator, în baza dispozițiilor art. 33 din Regulamentul General privind Protecția Datelor.

Potrivit celor menționate în formularul de notificare, încălcarea securității prelucrării datelor cu caracter personal s-a produs ca urmare a faptului că un angajat call center al Valoris Center S.R.L. (persoană împuternicită de operator) a atașat, dintr-o eroare, către un client al operatorului, un fișier excel conținând datele clienților respectivului operator care au serviciul de Internet Banking.

În cadrul efectuării investigației s-a constatat că această încălcare a condus la divulgarea neautorizată sau accesul neautorizat la anumite date cu caracter personal, cum ar fi adresa de e-mail, nume de utilizator, CNP utilizator, număr de telefon, numele clientului, codul clientului, PIN-ul clientului, fiind afectate de incident un număr de 11.169  persoane fizice vizate.

Având în vedere aceste aspecte, s-a stabilit că operatorul nu a luat măsuri adecvate pentru a se asigura că orice persoană fizică care acționează sub autoritatea sa și care are acces la date cu caracter personal nu le prelucrează decât la cererea sa.

 
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD