« Secţiuni
Selected
CorporatePlatinum members

ÎCCJ. Procurorul șef al DNA nu poate infirma o ordonanță a unui procuror din cadrul unei secții a DNA
30.11.2021 | Alina MATEI

Secţiuni: Jurisprudență curentă ÎCCJ, Note de studiu, Procedură penală, Selected | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust
Alina Matei

Alina Matei

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, în baza Deciziei CCR nr. 547 din 7 iulie 2020, calitatea de „procuror ierarhic superior” revine procurorului în toate cazurile în care competenţa funcţională determinată de principiul controlului ierarhic este incidentă potrivit legii, neputând să fie lăsate la latitudinea procurorului cazurile în care îşi va exercita atribuţiile ce derivă din această calitate. În speță, procurorul șef al Direcţiei Naţionale Anticorupție nu avea ca atribuţii legale verificarea legalității și temeiniciei ordonanţei unui procuror din cadrul Secţiei de combatere a corupţiei pentru a putea dispune soluţia infirmării și redeschiderii urmăririi penale, competență care revenea exclusiv procurorului şef al secţiei din care făcea parte procurorul de caz. (Încheierea nr. 254 din 24 martie 2021, pronunțată de Completul de 2 judecători de cameră preliminară, Secția penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Av. Alina MateiSĂVESCU & ASOCIAȚII

 
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD