Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Prof. univ. dr. Flavius-Antoniu Baias – Doctor Honoris Causa al Universității de Stat din Moldova
26.06.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Selected, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 24 iunie 2022, Senatul USM a acordat titlul Doctor Honoris Causa unei personalităţi de marcă apropiate Republicii Moldova, prof. univ. la Facultatea de Drept a Universității din Bucureşti, Flavius Antoniu Baias, potrivit unui comunicat.

Prin conferirea titlului, Universitatea de Stat din Moldova exprimă recunoaşterea meritelor deosebite în domeniul dezvoltării şi promovării dreptului ale unor personalităţi remarcabile din lumea ştiinţifică, academică ori politică. Dezvoltarea şi promovarea dreptului înseamnă o activitate doctrinară şi o practică prestigioasă. Flavius Antoniu Baias a evoluat cu o carieră de succes în carieră în ambele ipostaze.

Ședința Solemnă a fost deschisă de către rectorul USM, Igor Șarov, care a menționat că momentul este unul plin de semnificație istorică și prin prisma evenimentului unic pe care îl trăiește țara noastră, ca urmare a deciziei Consiliului Europei de a acorda Republicii Moldova statut de țară candidată la aderarea la Uniunea Europeană, subliniind aici susținerea acordată de statul Român drumului european al țării noastre și prin colaborările științifice, dar și de o reală prietenie clădită între generațiile academice românești din cele două state.

Prof. univ. dr.  Flavius Antoniu Baias: „Dragi colegi, sunt convins că Universitatea de Stat din Moldova, prin toate facultățile sale și prin eforturile cadrelor sale didactice, nu face altceva decât să construiască acele caractere originale și puternice de care poporul din stânga Prutului va avea atâta nevoie în viitorul proces al aderării sale la Uniunea Europeană!”

***

Joi, 25 noiembrie 2021, la inițiativa Facultății de Drept a Universităţii de Stat din Moldova, Senatul Universitatii de Stat din Moldova (USM) a avizat propunerea de acordare a titlului onorific de Doctor Honoris Causa profesorului universitar Flavius Antoniu Baias, doctor în drept de la Universitatea din Bucureşti, potrivit unui comunicat.

Laudatio a fost prezentată de prof. univ. dr. Sergiu Băieș: „Oferind titlul de Doctor Honoris Causa profesorului universitar Flavius Antoniu Baias, Universitatea de Stat din Moldova recunoaște public meritele Domniei sale, iar odată alăturat comunității noastre academice, prestigiul Universității de Stat din Moldova, care este la cea de a 75 aniversare, se va consolida.”

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti