« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Curtea de Apel Suceava. Fals în declarații privind preschimbarea permisului de conducere. Achitare
30.11.2021 | Marie-Louise ZANFIR

Secţiuni: Drept penal, Jurisprudență, Jurisprudență Curți de Apel, Note de studiu, Selected | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust
Marie-Louise Zanfir

Marie-Louise Zanfir

Curtea de Apel Suceava a reținut că fapta inculpatului de a completa și depune, în fața funcționarilor din cadrul Instituției Prefectului Județului Suceava – Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, o cerere scrisă prin care a solicitat preschimbarea permisului de conducere eliberat de autoritatea competentă a altui stat și eliberarea unui nou permis cu o nouă valabilitate administrativă, știind că acel permis de conducere este falsnu întrunește elementele de tipicitate ale infracțiunii de fals în declarații, prev. de art. 326 C. pen. Potrivit legii, o astfel de cerere nu este suficientă prin ea însăși să ducă la producerea consecinței juridice urmărite, respectiv eliberarea unui nou permis de conducere valabil.

În schimb, Curtea reține în sarcina inculpatului infracțiunea de uz de fals, prev. de art. 323 Cod penal, constând că acesta a prezentat funcționarilor permisul de conducere, eliberat pe numele său de către autoritățile belgiene, cunoscând că este fals, în vederea preschimbării acestuia cu un permis de conducere valid, eliberat de autoritățile române. (Decizia nr. 35 din 13 ianuarie 2021, pronunțată de Secţia penală şi pentru cauze cu minori a Curtii de Apel Suceava)

Av. Marie-Louise Zanfir, SĂVESCU & ASOCIAȚII

 
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD