« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

CEDO. Mironescu v. Romania. Restricționarea nejustificată a dreptului de vot întrucât închisoarea se afla în afara circumscripției electorale
30.11.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: CEDO, Dreptul Uniunii Europene, Drepturile omului, Jurisprudență, Selected | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 30 noiembrie 2021, Curtea Europeană a Drepturilor Omului s-a pronunțat în cauza Mironescu v. Romania.

Cauza privește împiedicarea reclamantului de a vota în timp ce ispășea o pedeapsă cu închisoarea pentru infracțiuni de crimă organizată, în pofida faptului că nu se restricționa dreptul acestuia de a vota din partea instanțelor, pentru unicul motiv că, la data alegerilor, acesta se afla într-o închisoare situată în afara circumscripției electorale a reședinței sale.

În temeiul articolului 10 (libertatea de exprimare), reclamantul a criticat în special faptul că a fost împiedicat în mod nelegal să voteze la alegerile parlamentare din 2016.

În unanimitate, Curtea a reținut că a fost încălcat art. 3 din Protocolul nr. 7 la Convenție, așa încât constatarea acestei încălcări constituie în sine o satisfacție suficientă pentru prejudiciul moral suferit de reclamant.

Reclamantul a fost reprezentat în fața Curții de Adrian Hărătău, avocat asociat coordonator în cadrul Hărătău & Asociații.

Prof. univ. dr. Iulia Motoc, judecătorul României la CEDO, a fost membru în completul de judecată.

 
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD