Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Adina Câmpeanu: Stocarea plicului nu este o formă de prelucrare a datelor cu caracter personal


01.12.2021 | Cristina BLACIOTI
Secţiuni: Cyberlaw, Data protection, Opinii, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Cristina Blacioti

Cristina Blacioti

Adina Câmpeanu, DPO Banca Transilvania, în cadrul dezbaterii „Datele personale în mers: Poștă și Curierat„, ediția 495, organizată de Societatea de Științe Juridice, a declarat: “Putem vorbi de calitatea de operator a prestatorului de servicii poștale pentru datele necesare livrării, datele prelucrate pentru sortarea corespondenței, dar nu consider că putem vorbi de vreo calitate, fie de operator, fie de persoană împuternicită pentru datele care s-ar putea găsi în interiorul plicului. Nu cred că stocarea plicului în care se regăsesc înscrisurile care au date personale este o formă de prelucrare a datelor cu caracter personal, câtă vreme nu există acces la respectivele date. Astfel, de regulă, chiar nu există acces la acestea pentru că livrarea are loc cu plicul închis. Așadar, nu putem vorbi despre o prelucrare, nici măcar sub formă stocării.”

Întreaga dezbatere poate fi accesată aici.

Selecție realizată de Cristina Blacioti
Studentă, Facultatea de Drept, Universitatea din București

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti