« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 

Curtea de Apel Ploiești. Recunoașterea grupei a II-a de muncă
07.12.2021 | Anca VĂRZARU

Secţiuni: Dreptul muncii, Jurisprudență, Jurisprudență Curți de Apel, Note de studiu, RNSJ, Selected | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust
Anca Vărzaru

Anca Vărzaru

Curtea de Apel Ploiești a decis că ocupația de strungar presupune un risc profesional ce afectează sănătatea organismului prin inhalarea de vapori de ulei și de alți poluanți de la emulsii sau uleiuri de ungere ori pulberi de la pilire și șlefuire, fapt pentru care aceasta poate fi încadrată la poziția 34 alin. 4 din Anexa 2 la Ordinul nr. 50/1990 („polizarea, șlefuirea și lustruirea pieselor din metale feroase și neferoase”). În consecință, persoanele care au îndeplinit funcția de strungar până la 31 martie 2001 sunt îndreptățite la plata drepturilor salariale pentru muncă desfășurată în condiții deosebite, chiar dacă această activitate nu se regăsește expres în anexele din ordinul antemenționat. (Decizia nr. 10 din 11 ianuarie 2021, pronunțată de Curtea de Apel Ploiești, Secția I civilă)

Av. Anca Vărzaru, SĂVESCU & ASOCIAȚII

 
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD