« Secţiuni « Articole « RNSJOpiniiPovestim cărţi
Opinii

Memă: Fericirea pentru bărbați
01.12.2021 | Andrei SĂVESCU

Secţiuni: Life, Opinii, Selected, VARIA (alte surse) | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust
Andrei Săvescu

Andrei Săvescu

În grupurile online se propagă o memă remarcabilă:

“Când prezentatorul de radio l-a întrebat pe miliardarul nigerian Femi Otedola, într-un interviu telefonic, „Domnule ce vă amintiți că v-a făcut cel mai fericit bărbat din toate timpurile?”, Femi a spus:

Am trecut prin patru etape ale fericirii în viață și, în sfârșit, am înțeles sensul fericirii adevărate. Primul pas a fost să acumulez bogăție și resurse. Dar în această etapă nu am obținut fericirea pe care mi-am dorit-o.

A urmat a doua etapă, de colectare a obiectelor de valoare. Dar mi-am dat seama că efectul acestui lucru este temporar și strălucirea lucrurilor valoroase nu durează mult.

A urmat apoi a treia fază, de obținere a proiectelor mari. Atunci aveam 95% din aprovizionarea cu motorină în Nigeria și Africa. Am fost și cel mai mare armator din Africa și Asia. Dar nici aici nu am primit fericirea pe care mi-am imaginat-o.

A patra etapă a fost când un prieten mi-a cerut să cumpăr scaune cu rotile unor copii cu dizabilități. Aproape 200 de copii. La cererea prietenului meu, am cumpărat imediat scaunele cu rotile. Dar prietenul a insistat să merg cu el și să le dau copiilor scaunele cu rotile. M-am pregătit și am plecat cu el. Acolo le-am dat acestor copii aceste scaune cu rotile cu propriile mele mâini. Am văzut strălucirea ciudată de fericire pe chipurile acestor copii. I-am văzut pe toți stând în scaune cu rotile, mișcându-se și distrându-se. Parcă ar fi venit la un loc de picnic unde au împărțit un jackpot. Am simțit o adevărată bucurie în interiorul meu.

Când am decis să plec, unul dintre copii m-a prins de picioare. Am încercat să-mi eliberez ușor picioarele, dar băiatul s-a uitat la fața mea și mi-a ținut picioarele strâns. M-am aplecat și l-am întrebat pe băiat:
– Mai ai nevoie de ceva?
Răspunsul pe care mi l-a dat acest copil nu numai că m-a făcut fericit, dar mi-a schimbat complet atitudinea față de viață. Acest băiat a spus:
– Vreau să-mi amintesc chipul tău, astfel încât atunci când te voi găsi în rai să te pot recunoaște și să-ți mulțumesc încă o dată.”

Av. dr. Andrei Săvescu, SSA

 
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD