Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drepturile omului
Drepturile omului
DezbateriToate evenimenteleCărţiProfesionişti

Dr. Constantin Brânzan – speaker al evenimentului Starea Statului de Drept în Europa, organizat de Fundația René Cassin – Institutul Internațional al Drepturilor Omului
02.12.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: CEDO, Comunicare profesională, Dreptul Uniunii Europene, Drepturile omului, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Dr. Constantin BRANZAN, Senior Counsel Popescu & Asociatii, va fi speaker al evenimentului Starea Statului de Drept in Europa, conferinta organizata de Fundatia René Cassin – Institutul International al Drepturilor Omului, cu sustinerea orasului Strasbourg, in data de 10 decembrie 2021, la sediul Ecole Régionale des Avocats du Grand Est.

Dr. Constantin BRANZAN este singurul profesionist al dreptului din Romania invitat sa vorbeasca la acest eveniment care reuneste personalitati recunoscute la nivel european si international in aria drepturilor omului, directori din cadrul Consiliului Europei, deputati si comisari europeni, profesori in domeniul drepturilor omului, precum si reprezentanti cu functii de conducere ale unor institutii implicate in apararea drepturilor omului.

Conferinta va avea patru teme majore si anume conceptul  de stat de drept, o definitie comuna a statului de drept, justitia ca fundament al statului de drept, societatea civila si statul de drept, semnificatia monitorizarii respectarii statului de drept.

Domnia sa va lua cuvantul in cadrul celui de-al doilea panel dedicat justitiei ca fundament al statului de drept. Tema se va concentra asupra cadrului normativ al statului de drept, precum si asupra celui al Uniunii Europene, care are caracteristici concepute pentru a proteja drepturile fundamentale inscrise in Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene. In raport cu tema propusa, se vor analiza aspecte referitoare la independenta judecatorilor precum si aplicarea unitara a deciziilor-cadru emise de Consiliul Uniunii Europene in toate statele membre.

In calitate de fost Presedinte al Retelei de la Lisabona, Dr. Constantin BRANZAN a primit invitatia la eveniment din partea domnului Emmanuel DECAUX, Presedintele Fundatiei René Cassin – Institutul International al Drepturilor Omului, Profesor Emerit al Universitatii Panthéon Assas (Paris II), Presedinte al Curtii de Conciliere si Arbitraj din cadrul OSCE si a domnului Sebastien TOUZÉ, Director al Fundatiei René Cassin – Institutul International al Drepturilor Omului, Profesor la Universitatea Panthéon Assas (Paris II), Membru al Comitetului impotriva torturii din Organizatia Natiunilor Unite.

Dr. Constantin BRANZAN: „Ma onoreaza sa fiu intr-o companie de inalta clasa la aceasta conferinta, alaturi de personalitatile participante la acest eveniment de exceptie si sa impartasesc din experienta si expertiza mea, in calitate de fost magistrat la Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei, pentru a propune solutii legate de aceasta problema prin interventia, schimbul de informatii si reflectiile vorbitorilor.”

Fundatia René Cassin – Institutul International al Drepturilor Omului are ca scop punerea in aplicare a apararii si promovarii drepturilor omului si a libertatilor fundamentale prin predare si cercetare in mod independent si in spirit stiintific. Independenta si apolitica, ea reprezinta o punte de legatură intre Curtea Europeana a Drepturilor Omului, Consiliul Europei si Universitatea Robert Schuman din Strasbourg, ramanand in acelasi timp distincta de aceste entitati.

Dr. Constantin BRANZAN este unul dintre cei mai reputati profesionisti romani, cu o experienta de 38 de ani in domeniul magistraturii. Jurist de renume, avand o diploma de studii doctorale (2001), o diploma de studii postuniversitare in drept civil (1987), Dr. Constantin BRANZAN are o expertiza solida, dobandita pe parcursul unei lungi cariere judiciare, inclusiv in calitate de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde a activat mai mult de 15 ani, perioada inlauntrul careia a detinut si functia de director al Institutului National al Magistraturii, precum si de Presedinte al Retelei de la Lisabona.

Dupa incheierea carierei de judecator, a redobandit calitatea de arbitru si supraarbitru la Curtea de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei precum si la Curtea de Arbitraj Comercial siMaritim de pe langa Camera de Comert, Navigatie si Agricultura Constanta, precum si la Curtea de Arbitraj Comercial Bucuresti.

Ca urmare a exercitarii functiei de judecator timp de 38 de ani, inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie, Dr. Constantin BRANZAN a dobandit o cunoastere aprofundata a sistemului judiciar din Romania si din Uniunea Europeana, avand o intelegere exhaustiva a aspectelor jurisprudentiale in materia dreptului civil, comercial, financiar–bancar, al asigurarilor precum si al drepturilor omului.

In prezent, Dr. Constantin BRANZAN face parte din echipa POPESCU & ASOCIATII, societatea de avocatura din prima linie ce pune la dispozitia clientilor premium servicii integrate de exceptie, atat in Romania cat si peste hotare, in toate ariile de practica relevante si in mod special, in industriile de interes pentru jucatorii economici activi.

POPESCU & ASOCIATII si avocatii sai sunt inclusi in elita avocaturii de business din Romania in arii precum Corporate/Fuziuni si Achiziții, Litigii, Parteneriate Public-Privat si Achizitii Publice, Restructurare si Insolventa, Taxe si Dreptul Penal al Afacerilor, in baza capabilitatilor extraordinare in sectorul juridic si a aprecierilor clientilor, recunoasteri acordate de cele mai recente editii ale tuturor directoare juridice de renume precum Chambers & Partners, IFLR 1000, Benchmark Litigation si Legal 500 EMEA.

Societatea a fost inclusa pe lista scurta a Premiilor Benchmark Litigation pentru Firma de Avocatură a Anului in Litigii si de catre Europa Property, publicația specializată in sectorul imobiliar comercial din Europa Centrala si de Sud-Est, la categoria Firma de Avocatura a Anului in Romania in Imobiliare in cadrul SEE Real Estate Awards, editia a 15-a.

POPESCU & ASOCIAȚII a primit, de asemenea, premiile pentru Cea mai Bună Firma de Avocatura in Litigii din Romania, Cea mai Buna Firma de Avocatura in Drept Bancar din Romania, Cea mai Buna Firma de Avocatură in Drept Imobiliar din Romania si a fost recunoscuta printre Cele mai bune Firme de Drept Penal al Afacerilor din Romania, in baza experientei extraordinare si a recunoasterii venite din partea mediului juridic local, la Gala Premiilor Avocaturii din Romania.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti