Secţiuni » Articole » Opinii
OpiniiPovestim cărţiImaginarul dreptului
Condiţii de publicare

Să încercăm să clădim un viitor mai bun pentru ţara noastră


02.12.2021 | Titus CORLĂŢEAN
Secţiuni: Legal Days, Opinii, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Titus Corlățean

Titus Corlățean

Sărbătorim și în acest an Ziua Națională cu respectul cuvenit memoriei celor care au făcut posibilă România reîntregită și cu speranța unei Românii mai bune, demne și puternice!

Este momentul în care înțelegem mai bine că fără sacrificiul celor peste 850.000 ofiţeri, subofiţeri și soldaţi români, care și-au dat eroic viața în Primul Război Mondial ori fără jertfa multor altora, luați prizonieri și care au suferit „foamea, privațiunile și tortura” în lagăre precum Soultzmatt din Alsacia, actualmente în Franţa, manifestarea sublimă a voinței românilor majoritari din Transilvania de la 1 Decembrie 1918 și respectiv recunoașterea internațională a României Mari nu ar fi putut fi posibilă.

Iată de ce mă gândesc cu respect la memoria unor eroi neştiuţi în ţară și care, luați prizonieri și deportați în 1917 de armata germană în lagăre aflate în Alsacia, și-au aflat în final odihna departe de ţară, în pământ străin. Menţionez doar câteva nume ale soldaților onoraţi azi cu demnitate de autoritățile franceze și statul român în Cimitirul Militar Românesc de la Soultzmatt / Alsacia: Feraru Dumitru, Bârsan Ion, Radu Alexandru, Mihai Gheorghe, Tudor Prioteasa… Dumnezeu să-i odihnească în pace!

Cu această datorie morală și de onoare și cu credinţă în Dumnezeu, să încercăm să clădim un viitor mai bun pentru ţara noastră.

La mulți ani, România! La mulți ani, români!

Senator dr. Titus Corlăţean
Preşedintele Comisiei de Politică Externă a Senatului României

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti