« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

CEDO. Iacob-Ridzi v. România. Instanţele naționale au respectat dreptul la un proces echitabil atunci când au condamnat fostul ministru al Tineretului si Sportului pentru abuz în serviciu contra intereselor publice
02.12.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: CEDO, Drept penal, Dreptul Uniunii Europene, Drepturile omului, Internațional, Jurisprudență, Sistemul judiciar | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 2 decembrie 2021, Curtea Europeană a Drepturilor Omului s-a pronunțat în cauza Iacob-Ridzi v. România.

În unanimitate, Curtea a declarat cererea inadmisibilă.

Reclamanta Monica-Maria Iacob-Ridzi, care era ministru al Tineretului și Sportului la momentul respectiv, era judecată, printre altele, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, și a fost condamnată la cinci ani de închisoare. Cauza a vizat afirmația sa potrivit căreia procedurile au fost nedrepte întrucât nu a putut pune la îndoială depozițiile martorilor acuzării, M.D. și C.N.

Curtea a amintit, pe de o parte, că ÎCCJ i-a acordat reclamantei posibilitatea reală de a interoga martorul M.D. Cu toate acestea, deși martorul C.N. fusese interogat în cursul cercetării penale, reclamanta nu a putut să îl interogheze în niciun moment din procedura ulterioară.

Cu toate acestea, Curtea a considerat că, având în vedere impactul limitat al declarației martorului C.N. privind asigurarea condamnării reclamantei și al numărului mare de alte elemente prezentate de instanțele naționale, elementele compensatorii aplicate de ÎCCJ păreau suficiente, astfel încât, în ansamblul lor, procedura fusese echitabilă.

Decizia este finală.

 
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD