Secţiuni » Selected
Selected
Comunicate profesionişti

Decernarea diplomelor de participare la Proiectul „Educație Juridică” din Călinești, Argeș
02.12.2021 | Robert WILLIAMS

JURIDICE - In Law We Trust
Robert Williams

Robert Williams

Ziua națională a României a constituit un prilej de sărbătoare și de frumos la Călinești, Argeș. În premieră pentru România, un judecător de Curte de Apel este în mijlocul comunității unde acordă diplome de participare la Educație Juridică. Curtea de Apel Pitești este singură instanță din România activă continuu, împreună cu Baroul Argeș și inițiatorul Agenția Britanică de Știri News247WorldPress în activități de Educație Juridică în școlile și liceele din Argeș.

Educația Juridică este obligatorie și realitate, Legea a fost promulgată de către Președintele României. Dezideratul Conferinței de la Pitești unde Agenția Britanică de Știri News247WorldPress a propus împreună cu partenerii: Curtea de Apel Pitești, Baroul Argeș, ISJ Argeș, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Pitești (invitat), IPJ Argeș, Educația Juridică obligatorie ca materie de studiu, însă câțiva ani mai târziu acest deziderat devine realitate.

Eforturile făcute ca Educația Juridică să fie realitate au început cu doar doi ani înaintea Proiectului Educație Juridică Pilot Argeș I, amintim eforturile centrale ale CSM, MJ, Parchetul General, IGPR.

Proiectul „Viața fără violență“(https://viatafaraviolenta.ro/) derulat de către asociația cu același nume în parteneriat cu instituții publice și condus de către av. Mihaela Olaru din Baroul București, Vedem Just – în diferite județe din România prin jud. Cristi Danileț, Argeș prin News247WorldPress… eforturi uriașe logistice, umane, instituționale toate oferite în mod gratuit oferite elevilor din școlile și liceele românești. JURIDICE.ro prin preluarea știrilor de la toți cei citați și implicați în Educație Juridică.

Argeș a oferit un exemplu în premieră pentru România și unic în lume unde instituții de forță și aplicare a legii, administrația publică locală, toate resursele acestora umane au contribuit în coordonarea inițiatorului la ceea ce astăzi este un vis realizat și anume Educație Juridică. Cea mai mare școală gimnazială din Argeș, „Matei Basarab”, a găzduit și a oferit întregul suport logistic, uman și instituțional în reușita singurei conferințe, unde față în față, instituțiile și profesorii au dezbătut necesitatea introducerii obligativității studiului Educației Juridice.

Mulțumim tuturor care au făcut că Educația Juridică să devină realitate.

Robert Williams
Redactor șef News247WorldPress

Secţiuni: Selected, UNIVERSITARIA | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO