Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Judecătoria Târgu-Jiu. Încetarea procesului penal prin retragerea plângerii prealabile


03.12.2021 | Cristina BLACIOTI
Secţiuni: Drept penal, Jurisprudență, Jurisprudență Judecătorii, Note de studiu, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Cristina Blacioti

Cristina Blacioti

Judecătoria Târgu-Jiu a dispus încetarea procesului penal pus în mişcare la plângerile prealabile ale persoanelor vătămate formulate împotriva inculpatului, referitoare la săvârşirea infracţiunilor de ameninţare în formă continuată şi distrugere. Inculpatul le-a trimis victimelor mesaje tip text atât pe telefonul mobil, cât şi prin intermediul reţelelor de socializare – Facebook şi Instagram, prin care le ameninţa cu moartea. Inculpatul s-a deplasat la locuinţele victimelor, distrugând diferite bunuri aparţinând persoanelor vătămate. Prin prisma acţiunilor sale, inculpatul a stârnit o stare de temere prin mesajele ameninţătoare, stare accentuată prin faptul că persoanele vizate locuiesc singure. Astfel, au fost avute în vedere aceleaşi rezoluţii infracţionale, în mod repetat. Sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunilor de ameninţare în formă continuată si distrugere. Însă, în şedinţă publică, persoanele vătămate îşi retrag plângerile prealabile formulate împotriva inculpatului. Astfel, în temeiul art. 396 alin. 1 raportat la art. 16 lit. g) din Codul de procedură penală, instanţa dispune încetarea procesului penal. Iar, în ceea ce priveşte cheltuielile de judecată – vor fi suportate de persoanele vătămate. (Sentinţa penală din 29 septembrie 2020, pronunţată de Secţia penală a Judecătoriei Târgu-Jiu, disponibilă pe rolii.ro)

Cristina Blacioti
Studentă, Facultatea de Drept, Universitatea din București

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro