Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Regulament privind desfășurarea concursului pentru ocuparea posturilor vacante de magistrat-asistent la CCR. UPDATE: Taxa de înscriere a fost eliminată


21.01.2022 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Monitorul Oficial al României, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 64 din 20 ianuarie 2022 a fost publicată Hotărârea nr. 1/2022 pentru modificarea Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea posturilor vacante de magistrat-asistent la Curtea Constituţională şi a concursului pentru promovarea în funcţiile de prim-magistrat-asistent şi magistrat-asistent-şef la Curtea Constituţională, aprobat prin Hotărârea Plenului Curţii Constituţionale nr. 24/2021.

Astfel, înscrierea la concurs nu va mai fi condiționată și de plata unei taxe, așa cum era prevăzut în forma anterioară a Regulamentului.

Intrare în vigoare: 20 ianuarie 2022

***

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 1146 din 2 decembrie 2021 a fost publicat Regulamentul privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea posturilor vacante de magistrat-asistent la Curtea Constituțională și a concursului pentru promovarea în funcțiile de prim-magistrat-asistent și magistrat-asistent-șef la Curtea Constituțională din 25.11.2021.

Concursul constă în următoarele etape succesive:
– verificarea dosarelor de concurs;
– proba scrisă pentru verificarea cunoştinţelor juridice;
– testarea psihologică;
– proba interviului;
– verificarea condiţiei bunei reputaţii.

Regulamentul detaliază aspecte privind:
– publicitatea concursului;
– dosarul de concurs;
– constituirea comisiilor de concurs și de soluționare a contestațiilor, precum și atribuțiile acestora;
– etapele concursului;
– soluționarea contestațiilor;
– validarea rezultatelor finale ale concursului;
– numirea în funcție.

Intrare în vigoare: 2 decembrie 2021

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti