Varia
JURIDICE

Recomandare de carte: Cetatea lui Dumnezeu de Sf. Augustin
03.12.2021 | Casa Paleologu

Secţiuni: Anunțuri, VARIA (alte surse) | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Augustin a fost un autor „favorizat” în ultima perioadă la Casa Paleologu. Vă recomandăm lucrarea sa „Cetatea lui Dumnezeu”.

Augustin își scrie lucrarea după un eveniment care a zguduit întregul Imperiu Roman în Antichitatea Târzie, anume jefuirea Romei de către Alaric și goții săi. Este vorba de anul 410, moment în care creștinismul era deja religie oficială de stat, iar romanii au dat vina pe aceasta  pentru înfrângerea suferită.

Astfel, opera sa este mai degrabă un tratat polemic, pentru că el vrea să facă apologia creștinismului în fața păgânilor care critică această religie pentru decăderea imperiului.Mecanismul fundamental folosit de Augustin este acela al dualismelor, deoarece el este de părere că ne aflăm într-o stare de confuzie: nu știm de unde venim și încotro mergem, iar starea aceasta poate fi lămurită doar dacă „separăm apele”. Întreaga carte este bazată pe încercarea de a stabili opoziții: bine-rău, smerit-mândru, cer-pământ, eternitate-timp.

„Cetatea lui Dumnezeu” este probabil una dintre cele mai bune cărți de teologie politică scrisă vreodată, astfel că merită citită de oricine este pasionat de istorie, filozofie sau teologie. Augustin ne vorbește despre destinul omului, despre sufletul său și despre cui îi aparține acesta, lumii sau lui Dumnezeu.

 
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD