Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

ADSA salută și felicită alegerea avocatei Laura Vicol pentru demnitatea de Președinte al Comisiei Juridice a Camerei Deputaților și își manifestă întreaga încredere în conduita și caracterul său în apărarea principiilor statului de drept
03.12.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 2 decembrie 2021, Asociația pentru Dialog și Solidaritate a Avocaților din România a dat publicității următorul comunicat: „Având în vedere numeroasele articole de presă apărute cu privire doamna Avocat Laura Vicol, în care aceasta este identificată cu apelative ce aduc atingere reputației sale profesionale, precum „avocat al interlopilor”, „avocat al crimei organizate”, etc.,

Asociația pentru Dialog și Solidaritate a Avocaților din România :

– Își exprimă întreaga solidaritate cu doamna Avocat Laura Vicol, membru al Baroului București și al Uniunii Naționale a Barourilor din România, cu o experiență în profesia juridică de mai bine de 20 de ani;

– Salută și felicită alegerea doamnei Avocat Laura Vicol pentru demnitatea de Președinte al Comisiei Juridice a Camerei Deputaților și își manifestă întreaga încredere în conduita și caracterul său în apărarea principiilor statului de drept;

– Dezavuează și condamnă promovarea și preluarea de către media, a acestor tipuri de exprimări denigratoare, cu potențialul de a denatura percepția publicului cititor asupra rolului avocatului, dar și asupra colegei noastre.

Reamintim faptul că Laura Vicol a fost aleasă ca membru al Camerei Deputaților prin votul, susținerea și încrederea cetățenilor, la fel cum a fost aleasă cu o largă majoritate de către membrii Comisiei Juridice din Camera Deputaților.

În aceeași măsură, atragem atenția asupra faptului că Avocatul, ca profesionist, este un apărător al drepturilor și libertăților cetățenilor, o garanție a statului de drept și un apărător al democrației. În desfășurarea activității sale, indiferent de calitatea unui cetățean acuzat de o faptă penală, avocatul este dator în respectarea și asigurarea dreptului la apărare precum și al secretului profesional.

De asemenea, a interpreta aleatoriu, desprins din context, modul în care Avocatul, ca profesionist, alege strategia juridică în cadrul unui dosar, modul în care acesta înțelege să relaționeze cu clientul sau adversarii clientului său, pot constitui false ipoteze, neadevărate, asupra integrității profesionale în asigurarea dreptului la apărare.

Negarea unor principii, precum dreptul la apărare, secretul profesional ș.a., respectiv denigrarea profesionistului – Avocat, pentru exercitarea profesiei sale, reprezintă în fapt, premizele promovării unor principii totalitare.

Apreciem că articolele de presă publicate în ultima perioadă, cu privire la clienții Avocatului Laura Vicol și dosarele în care aceasta a apărat drepturile și libertățile unor inculpați, au un caracter denigrator nejustificat în general, în raport de principiile profesiei de avocat și în particular, în raport de profesionalismul apărătorului angajat, prin alegerea individuală, liberă, a clientului.

ADSA reiterează sentimentul de solidaritate față de colega noastră, membru al Baroului București, Laura-Cătălina Vicol și salutăm alegerea unui număr cât mai mare, a profesioniștilor – Avocați, în Parlamentul României, cu speranța unui stat democratic, în care respectarea drepturilor și libertăților cetățeanului să fie nu doar un deziderat, ci o realitate.”

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti