Secţiuni » Arii de practică » Business » Drept comercial
Drept comercial
ConferinţeCărţiProfesionişti

CITR, administratorul judiciar al Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța, anunță ieșirea din insolvență a companiei, după o reorganizare de succes
06.12.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Drept civil, Drept comercial, Insolvență, Selected, Transporturi
JURIDICE - In Law We Trust

• În urma reorganizării, datoriile către creditorii companiei au fost plătite integral
• Proiectul este un exemplu de bună practică în ceea ce privește buna colaborare cu autoritățile județene și locale, fiind un factor definitoriu în succesul reorganizării.

Sub îndrumarea CITR, liderul pieței de insolvență și restructurare din România și parte a Impetum Group, Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța, una dintre principalele entități juridice aflate în subordinea Consiliului Județean Constanța, reușește ieșirea din insolvență și reintegrarea mai echilibrată în circuitul economic, după o reorganizare care a durat 4 ani.

Hot Pixel Studio

Paul-Dieter Cîrlănaru, Senior Partner CITR:Rolul nostru de administrator judiciar a fost să ne asigurăm că prin reorganizare RAJDPP își va continua activitatea și va rămâne în circuitul economic. În plus, Regia este și un important agent economic ce asigură peste 300 de locuri de muncă, creează valoare adăugată și contribuie cu venituri considerabile la bugetul de stat, astfel că salvarea acesteia era foarte importantă pentru comunitatea locală.”

Ieșirea din insolvență a acestei companii de stat este foarte importantă pentru județul Constanța, fiind o companie strategică, care are rolul de a moderniza și asfalta drumurile din județ și care are capacitatea de a le gestiona fără contracte cu terți. În cei peste 40 de ani de existență, în cadrul RAJDPP s-au format specialiști în lucrări de drumuri de mare anvergură și care sunt familiari cu structura drumurilor din judeţul Constanţa, experiență extrem de valoroasă. De la intrarea în procedură, compania a asfaltat peste 500 de km de drumuri în județul Constanța, continuându-și activitatea.

Oana Munteanu, Partner CITR și manager de proiect RAJDPP: „Putem spune cu mândrie că acest proiect a fost o reorganizare ca la carte: în primul rând, datoriile către creditorii companiei au fost plătite integral, reușind să identificăm surse suplimentare de venit. Eforturile vizibile și disciplina reprezentanților companiei în ceea ce privește cheltuielile și achizițiile au dus la reînnoirea parcului cu echipamente din resurse proprii, un lucru care se întâmplă rar în cadrul unei proceduri de insolvență. În al doilea rând, proiectul este un exemplu de bună practică în ceea ce privește excelenta colaborare cu autoritățile județene și locale, fiind un factor definitoriu în succesul reorganizării.”

Conform indicatorilor Băncii Mondiale, ratele de recuperare a creanțelor din UE sunt cuprinse între 30%, în Croația și România, și 90%, în Belgia și Finlanda. Ratele de recuperare sunt mai mari în economiile în care restructurarea este procedura de insolvență cel mai des întâlnită. În aceste economii, creditorii se pot aștepta, în medie, la recuperarea a 83% din creanțele lor, față de o medie de 57% în procedura de lichidare.

Despre CITR

CITR este liderul pieței de insolvență din România încă din 2008. Cu o experiență de peste 20 de ani pe piața insolvenței și peste 1000 de proiecte gestionate de-a lungul timpului, CITR administrează anual un patrimoniu aproximativ 1 miliard de euro și distribuie anual peste 100 de milioane de euro creditorilor, în misiunea sa de a salva valoarea din companiile românești de impact.

CITR este o companie Impetum Group, primul grup românesc dedicat misiunii de a maximiza valoarea de business din oricare etapă din viața unei companii, cu scopul de a crea un impact pozitiv în economie.

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti