Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

ANSPDCP. Operator sancționat cu 2.000 euro pentru dezvăluirea datelor personale prelucrate
06.12.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: C. contravențional, Cyberlaw, Data protection, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 6 decembrie 2021, Autoritatea Națională de Supraveghere a anunțat că a finalizat o investigație la operatorul Societatea Civilă Medicală Policlinica Tommed în urma căreia s-a constatat încălcarea prevederilor art. 5 alin. (1) lit. a), b) și f) și alin. (2), coroborate cu art. 9 din Regulamentul General privind Protecția Datelor, potrivit unui comunicat.

Operatorul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 9.898 lei (echivalentul a 2.000 euro).

Investigaţia a fost demarată ca urmare a unei plângeri prin care se reclama faptul că Societatea Civilă Medicală Policlinica Tommed a dezvăluit anumite date personale, inclusiv de sănătate, ale unei persoane fizice către un alt operator.

În cadrul efectuării investigației s-a constatat că operatorul a dezvăluit respectivele date cu caracter personal fără respectarea principiilor de prelucrare și fără respectarea condițiilor legale de prelucrare ale datelor personale, inclusiv a celor de sănătate, și fără informarea prealabilă a persoanei implicate (pacient al operatorului).

Totodată, operatorului i s-a aplicat şi măsura corectivă de a asigura conformitatea cu RGPD a operațiunilor de colectare și prelucrare ulterioară a datelor personale, astfel încât să se evite dezvăluirea datelor personale prelucrate, cu încălcarea condițiilor legale, ceea ce implică inclusiv aplicarea unor măsuri adecvate de securitate și confidențialitate, prin instruirea regulată a persoanelor care prelucrează date sub autoritatea operatorului și implicarea corespunzătoare a responsabilului cu protecția datelor personale, în acord cu art. 37-39 din RGPD.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti