Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Brașov. Iminența împlinirii termenului prescripției speciale a răspunderii penale


13.12.2021 | Andreea COMAN, Cristina Gabriela IACOB
Secţiuni: Drept penal, Jurisprudență, Jurisprudență Curți de Apel, Note de studiu, Procedură penală, RNSJ, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Andreea Coman

Andreea Coman

Cristina Gabriela Iacob

Cristina Gabriela Iacob

Curtea de Apel Brașov a admis apelul formulat de inculpat și a dispus încetarea procesului penal pentru săvârșirea infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals reținând, în funcție de momentul soluționării apelului, că deși în perioada 16.03.2020 – 14.05.2020 a operat suspendarea curgerii termenului prescripției răspunderii penale, conform Decretului nr. 195/2020 și Decretului nr. 240/2020, prescripția răspunderii penale și-a reluat cursul la data de 15.05.2020, al cărei termen s-a împlinit la 26.06.2021 și respectiv la 27.06.2021, deci după pronunțarea hotărârii primei instanțe, urmare a declarării apelului și până la sesizarea instanței de apel. (Curtea de Apel Brașov, Secția penală, Decizia nr. 659 din 26 noiembrie 2021)

Avocat Andreea Coman, COMAN LAW
Cristina Gabriela Iacob, studentă la Facultatea de Drept a Universității din București

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti