« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel București. Angajatul detașat. Compensarea în bani a concediului neefectuat
09.12.2021 | Anca VĂRZARU

Drept Timisoara
Secţiuni: Dreptul muncii, Jurisprudență Curți de Apel, Note de studiu, Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
JURIDICE - In Law We Trust
Anca Vărzaru

Anca Vărzaru

Curtea de Apel București a decis că obligația de compensare în bani a concediului de odihnă neefectuat, în cazul angajaților detașați, revine angajatorului la care s-a dispus detașarea, întrucât acesta a fost beneficiarul efectiv al muncii prestate, chiar dacă între angajat și acesta nu a existat un contract de muncă, ci doar un raport de muncă de facto. Încetarea, deci, a contractului de muncă dintre angajat și angajatorul care a dispus detașarea marchează doar momentul de la care salariatul se poate îndrepta împotriva oricăruia dintre cei doi angajatori, fără a limita, însă, această posibilitate în persoana cocontractantului. (Decizia civilă nr. 132 din 15 ianuarie 2021, pronunțată de Curtea de Apel București, Secția a VII-a pentru cauze privind conflicte de muncă și asigurări sociale)

Av. Anca Vărzaru, SĂVESCU & ASOCIAȚII

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.