Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel București. Angajatul detașat. Compensarea în bani a concediului neefectuat


09.12.2021 | Anca VĂRZARU
Secţiuni: Dreptul muncii, Jurisprudență Curți de Apel, Note de studiu, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Anca Vărzaru

Anca Vărzaru

Curtea de Apel București a decis că obligația de compensare în bani a concediului de odihnă neefectuat, în cazul angajaților detașați, revine angajatorului la care s-a dispus detașarea, întrucât acesta a fost beneficiarul efectiv al muncii prestate, chiar dacă între angajat și acesta nu a existat un contract de muncă, ci doar un raport de muncă de facto. Încetarea, deci, a contractului de muncă dintre angajat și angajatorul care a dispus detașarea marchează doar momentul de la care salariatul se poate îndrepta împotriva oricăruia dintre cei doi angajatori, fără a limita, însă, această posibilitate în persoana cocontractantului. (Decizia civilă nr. 132 din 15 ianuarie 2021, pronunțată de Curtea de Apel București, Secția a VII-a pentru cauze privind conflicte de muncă și asigurări sociale)

Av. Anca Vărzaru, SĂVESCU & ASOCIAȚII

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti