Secţiuni » JURIDICE NEXT » Legal Days
Legal Days

2022: Anul european al tineretului
07.12.2021 | Adelina DOBRE

Secţiuni: Content, Legal Days, VARIA (alte surse)
JURIDICE - In Law We Trust
Adelina Dobre

Adelina Dobre

În urma anunțului făcut de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în discursul său din 2021 privind starea Uniunii, potrivit căruia 2022 ar trebui să fie un an consacrat celor care s-au devotat atât de mult altora, Comisia a prezentat colegiuitorilor, în octombrie, propunerea sa oficială de a desemna anul 2022 drept Anul european al tineretului.

Conform Comisiei Europene, pe parcursul anului 2022, Comisia va coordona o serie de activități în strânsă legătură cu Parlamentul European, statele membre, autoritățile regionale și locale, organizațiile de tineret și tinerii înșiși. Inițiativele în curs de elaborare în cadrul Anului european al tineretului vor beneficia de un sprijin în valoare de 8 milioane EUR din cadrul Erasmus+ și al Corpului european de solidaritate, un mecanism specific de finanțare complementar pentru Anul european al tineretului decis de autoritatea bugetară pentru 2022. Alte programe și instrumente ale Uniunii vor contribui, de asemenea, în mod semnificativ la obiectivele și activitățile Anului european al tineretului. Tinerii europeni vor beneficia de multe oportunități de a dobândi cunoștințe, aptitudini și competențe pentru dezvoltarea lor profesională și de a-și consolida angajamentul civic pentru a modela viitorul Europei.

Pentru a onora, sprijini și implica tinerii la toate nivelurile, Anul european al tineretului va urmări patru obiective:

– Reînnoirea perspectivelor pozitive pentru tineri, cu un accent deosebit pe efectele negative pe care pandemia de COVID-19 le-a avut asupra lor, subliniind totodată modul în care tranziția verde și cea digitală și alte politici ale Uniunii oferă oportunități pentru tineri și pentru societate în general;

– Sprijinirea tinerilor, inclusiv prin activități pentru tineret, în special a tinerilor cu mai puține oportunități, din medii defavorizate și diverse sau care aparțin unor grupuri vulnerabile și marginalizate, pentru a dobândi cunoștințe și competențe relevante și pentru a deveni astfel cetățeni activi și implicați, inspirați de un sentiment european de apartenență;

– Sprijinirea tinerilor pentru a înțelege mai bine și a promova activ diferitele oportunități de care dispun, fie de la nivelul UE, fie de la nivel național, regional sau local, pentru a sprijini dezvoltarea personală, socială, economică și profesională a acestora.

– Integrarea politicii pentru tineret în toate domeniile de politică relevante ale Uniunii, în conformitate cu Strategia UE pentru tineret 2019-2027, pentru a încuraja integrarea punctului de vedere al tinerilor în procesul de elaborare a politicilor la toate nivelurile.

Adelina Dobre, Facultatea de Drept – Universitatea din București

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti