« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

Tribunalul București. Ordonanță președințială admisă ref. încetarea postării pe rețelele de socializare a mesajelor cu caracter jignitor de către o persoană publică/formator de opinie
09.12.2021 | Alexandru SIMA

Secţiuni: Cyberlaw, Drept civil, Jurisprudență Tribunale, Note de studiu, Procedură civilă, Selected | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust
Alexandru Sima

Alexandru Sima

Tribunalul București a hotărât că în exercitarea dreptului la liberă exprimare trebuie să existe un echilibru între acesta și dreptul la imagine al persoanei vizate. Astfel, se justifică luarea unor măsuri provizorii, pe cale de ordonanță președințială, pentru a opri defăimarea persoanei, lezarea onoarei și reputației acesteia. În speță, instanța nu contestă dreptul fiecărei persoane de a se exprima în mod liber în spațiul public, în această noțiune fiind inclus și mediul online, atâta timp cât subiectul discuției este într-adevăr unul de interes public și obiectivul este aducerea la cunoștința publicului a unui fapt de interes general. Când însă acestea tind să prejudicieze imaginea persoanei, onoarea și reputația acesteia, prin limbajul folosit și comentarea unor chestiuni legate de aspectul fizic sau nivelul de inteligență, intervenția instanței pentru a opri propagarea acestora este pe deplin justificată. (Decizia civilă nr. 594 din 12 martie 2021, pronunțată de Secția a IV-a civilă a Tribunalul București, disponibilă pe rolii.ro)

Av. Alexandru Sima, SĂVESCU & ASOCIAȚII

 
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD