Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Tribunalul Bucureşti. Imaginea unui model în mediul online


10.12.2021 | Cristina BLACIOTI
Secţiuni: Cyberlaw, Drept civil, Jurisprudență Tribunale, Note de studiu, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Cristina Blacioti

Cristina Blacioti

Tribunalul Bucureşti a respins ca neîntemeiată cererea de chemare în judecată formulată de reclamantă. Aceasta a fost anunţată că imaginea sa apare pe site-ul şi conturile de socializare ale pârâtei, încălcând dispoziţiile art. 73 C. civ. şi ale art. 88 din Legea nr. 8/1996. Pentru realizarea fotografiei, reclamanta, în calitatea sa de model, a încheiat un contract de imagine împreuna cu o societate care confecţionează rochii, pentru a-i promova produsele – şi-a dat acordul pentru realizarea şedinţei foto. Astfel, poza în discuţie aparţine societăţii – atelier de rochii. Însa, această societate a realizat o colaborare cu pârâta, care îi pune la dispoziţie machete de torturi în schimbul dreptului de a folosi fotografiile în care apar produsele sale. În fotografia în discuţie apar atât rochia atelierului, cât şi macheta de tort a societăţii pârâte. Tribunalul a constatat că reclamanta nu a invocat vătămarea reală şi efectivă produsă ca urmare a circulaţiei fotografiei şi nu a formulat nicio pretenţie sau cerere de chemare în judecată împotriva atelierului. Astfel, pârâta, având acordul contractul cu societatea intermediară, a procedat în condiţiile legal-contractuale, postând o fotografie în care apar produsele sale. (Sentinţa civilă din 8 noiembrie 2021, pronunţată de Secţia a III-a civilă a Tribunalului Bucureşti, disponibilă pe rolii.ro)

Cristina Blacioti
Studentă, Facultatea de Drept, Universitatea din București

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro