Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Tribunalul Bucureşti. Imaginea unui model în mediul online
10.12.2021 | Cristina BLACIOTI

Secţiuni: Cyberlaw, Drept civil, Jurisprudență Tribunale, Note de studiu, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Cristina Blacioti

Cristina Blacioti

Tribunalul Bucureşti a respins ca neîntemeiată cererea de chemare în judecată formulată de reclamantă. Aceasta a fost anunţată că imaginea sa apare pe site-ul şi conturile de socializare ale pârâtei, încălcând dispoziţiile art. 73 C. civ. şi ale art. 88 din Legea nr. 8/1996. Pentru realizarea fotografiei, reclamanta, în calitatea sa de model, a încheiat un contract de imagine împreuna cu o societate care confecţionează rochii, pentru a-i promova produsele – şi-a dat acordul pentru realizarea şedinţei foto. Astfel, poza în discuţie aparţine societăţii – atelier de rochii. Însa, această societate a realizat o colaborare cu pârâta, care îi pune la dispoziţie machete de torturi în schimbul dreptului de a folosi fotografiile în care apar produsele sale. În fotografia în discuţie apar atât rochia atelierului, cât şi macheta de tort a societăţii pârâte. Tribunalul a constatat că reclamanta nu a invocat vătămarea reală şi efectivă produsă ca urmare a circulaţiei fotografiei şi nu a formulat nicio pretenţie sau cerere de chemare în judecată împotriva atelierului. Astfel, pârâta, având acordul contractul cu societatea intermediară, a procedat în condiţiile legal-contractuale, postând o fotografie în care apar produsele sale. (Sentinţa civilă din 8 noiembrie 2021, pronunţată de Secţia a III-a civilă a Tribunalului Bucureşti, disponibilă pe rolii.ro)

Cristina Blacioti
Studentă, Facultatea de Drept, Universitatea din București

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti