Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

NNDKP asistă Safety Broker în vânzarea a 80% din acțiuni către Unilink
10.12.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Drept civil, Fuziuni și achiziții, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

NNDKP a asistat Safety Broker, cel mai mare broker de asigurare independent care operează în România și Republica Moldova, în tranzacția prin care acesta a vândut 80% din acțiuni către grupul Unilink, lider al pieței de profil din Polonia.

În urma finalizării tranzacției, pachetul minoritar va fi deținut de Viorel Vasile (15% din acțiuni), care va rămâne în continuare CEO și membru în board-ul Safety Broker, și Robert Niță (5% din acțiuni) care va rămâne, de asemenea, în board-ul companiei.

Tranzacția face parte din strategia de dezvoltare pe termen lung a Safety Broker, inclusiv prin schimbul de experiență și know-how cu un jucător internațional de top. Cooptarea Unilink ca partener strategic va consolida poziția companiei, care astfel devine parte dintr-un grup puternic la nivelul CEE.

Avocații NNDKP au asistat Safety Broker în etapele de structurare, negociere și semnare ale tranzacției, care se va finaliza în momentul obținerii aprobărilor de la autoritățile relevante și îndeplinirii tuturor formalităților necesare.

Echipa NNDKP implicată în acest proiect a fost coordonată de Gabriela Cacerea, Partener și coordonator al practicii de Drept Societar/Fuziuni și Achiziții a NNDKP, care a lucrat îndeaproape cu Mădălina Pancă, Asociat manager în cadrul aceleiași practici.

Gabriela Cacerea: ”Această tranzacție reconfirmă capacitatea antreprenorilor români de a construi companii puternice, capabile să atragă investitori strategici internaționali. Ne bucurăm că am putut fi alături de fondatorii Safety Broker în această tranzacție majoră pe piața asigurărilor din România și că i-am putut sprijini în legătură cu planurile lor de dezvoltare.”

Practica NNDKP de Corporate/M&A a stabilit repere în piață în cei peste 30 ani de activitate prin implicarea în unele dintre cele mai sofisticate tranzacții din România. Echipa este una dintre cele mai active din România, fiind în prezent formată din peste 20 de avocați cu o experiență considerabilă în tranzacții cu o componentă internațională sau locală, în industrii variate precum servicii medicale, producție, FMCG, tehnologie și servicii financiare.

Industria asigurărilor și a fondurilor de pensii private reprezintă un sector cheie de specializare pentru echipa NNDKP. Astfel, într-un domeniu extrem de reglementat și sofisticat, companiile active sau interesate de piața din România beneficiază de un mix de cunoștințe juridice complementare relevante pentru acest sector, inclusiv fuziuni și achiziții, reglementări și conformitate, drept societar, concurență, dreptul muncii, soluționarea disputelor, finanțări și drept fiscal.

Despre NNDKP

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (”NNDKP”) este promotor al avocaturii de afaceri în România de peste 30 de ani, fiind recunoscută ca un pionier al pieței de profil locale.

NNDKP oferă servicii de avocatură și consultanță fiscală complete companiilor active în diverse sectoare ale industriei. De-a lungul celor peste trei decenii de activitate, avocații NNDKP au oferit asistență juridică și reprezentare în tranzacții și proiecte reper pentru evoluția comunității de afaceri din România, inclusiv în domenii inovatoare, considerate încă de nișă și care au implicat atât companii internaționale, cât și antreprenori locali.

Firma reprezintă România în unele dintre cele mai importante asociații profesionale la nivel internațional – Lex Mundi, World Services Group, International Attorneys Club – şi este membru fondator al SEE Legal. NNDKP este clasată în mod constant pe primele poziţii în toate ariile de practică de către Chambers & Partners, Legal500 şi IFLR1000.

NNDKP este de cinci ori câștigătoarea prestigiosului premiu „Firma de avocatură a anului în România” la gala premiilor Chambers Europe, care i-a fost acordat în anii 2021, 2017, 2013, 2012 și 2009.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti