Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Țuca Zbârcea & Asociații obține o nouă anulare a unei decizii de impunere ANAF având ca obiect recalificarea diurnei în venituri de natură salarială


10.12.2021 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Dreptul muncii, Fiscalitate, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Țuca Zbârcea & Asociații a obținut în instanță anularea unei Decizii de impunere emisă de ANAF având ca obiect recalificarea diurnei în venituri de natură salarială. Avocații firmei obținuseră suspendarea unor Decizii de impunere similare și în alte cauze ajunse pe rolul instanțelor de judecată.

O echipă mixtă de avocați ai Țuca Zbârcea & Asociații și consultanți fiscali ai Țuca Zbârcea & Asociații Tax a asistat și reprezentat cu succes un operator de transport internațional rutier în fața Tribunalului Sibiu în legătură cu anularea deciziilor emise de autoritățile fiscale.

Deciziile de impunere prin care organele fiscale au recalificat indemnizația de detașare/delegare (diurna) în venituri de natură salarială sunt susceptibile de anulare, în cazul în care poate fi demonstrată lipsa unei reale analize cu privire la aplicarea instituțiilor juridice ale detașării transnaționale / delegării din Codul Muncii și a legislației fiscale conexe acestora.

Prin hotărârea obținută de echipa Țuca Zbârcea & Asociaţii în data de 8 decembrie, Tribunalul Sibiu a anulat decizia de impunere precum și decizia dată în soluționarea contestației prin care organele fiscale au recalificat diurnele acordate de un operator de transport. Această hotărâre marchează obligația organelor fiscale de a furniza o analiză corespunzătoare a condițiilor de legalitate și temeinicie cu privire la specificul relațiilor de muncă și fiscale dintre operatorii de transport internațional și conducătorii auto angajați.

De asemenea, soluția obținută conturează o practică judiciară și administrativă recentă prin care hotărârile relevante emise de Curtea de Justiție a Uniunii Europene devin un model benefic de analiză a condițiilor în care își desfășoară activitatea operatorii de transport internațional.

Din echipa Țuca Zbârcea & Asociaţii, care reprezintă clienții în fața organelor fiscale și a instanțelor de judecată în dispute fiscale precum cele de mai sus, fac parte Ioana Hrisafi (Avocat Asociat) și Mihail Petcu (Avocat senior), cu suportul echipei de consultanți fiscali din cadrul Țuca Zbârcea & Asociații Tax, Ramona Chițu (Tax Director) și Andreea Florian (Tax Manager).

Chiar și în contextul în care adoptarea unei amnistii fiscale cu privire la obligațiile de plată rezultate din recalificarea diurnei în venituri de natură salarială devine din ce în ce mai plauzibilă, Țuca Zbârcea & Asociații recomandă operatorilor de transport internațional rutier să se pregătească cu rigurozitate pentru inspecțiile fiscale și să analizeze cu atenție constatările organelor fiscale atât în cursul inspecției, cât și în cadrul soluționării contestațiilor.

De altfel, subiectul recalificării diurnelor în venituri de natură salarială, o temă ce suscită mult interes din partea transportatorilor, a fost dezbătut de către avocații și consultanții Țuca Zbârcea & Asociații în cadrul conferinței „Disputele fiscale – direcții și evoluție” din data de 8 decembrie 2021.

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro