« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

Modificarea Regulamentului ASF privind emitenții de instrumente financiare și operațiuni de piață | Proiect. UPDATE: Publicare în Monitorul Oficial
03.02.2022 | JURIDICE.ro

Drept Timisoara
Secţiuni: Banking, Business, Piața de capital, Proiecte legislative | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , ,
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 108 din 3 februarie 2022 a fost publicat Regulamentul nr. 2/2022 pentru modificarea Regulamentului Autorităţii de Supraveghere Financiară nr. 5/2018 privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă.

Astfel, se realizează unele modificări, respectiv se introduc unele dispoziții care au în vedere că metoda de alocare ,,primul venit, primul servit” nu poate fi utilizată în cazul ofertelor publice de vânzare de valori mobiliare, potrivit dispozițiilor regulamentului.

A.S.F. poate aproba ca ofertele publice de vânzare să fie iniţiate începând cu ziua lucrătoare imediat următoare publicării prospectului.

Alocarea valorilor mobiliare subscrise în cadrul ofertei publice de vânzare se realizează potrivit dispoziţiilor prospectului de ofertă. Modalitatea de alocare şi alocarea efectivă a valorilor mobiliare subscrise în cadrul ofertei publice sunt stabilite de către emitent, în cazul ofertelor publice primare, respectiv de ofertant, în cazul ofertelor publice secundare, fără a putea utiliza metoda de alocare «primul venit, primul servit».

Intrare în vigoare: 3 februarie 2022

***

Vineri, 10 decembrie 2021, Autoritatea de Supraveghere Financiară a lansat în dezbatere publică Proiectul de Regulament pentru modificarea Regulamentului Autorităţii de Supraveghere Financiară nr. 5/2018 privind emitenții de instrumente financiare și operațiuni de piață, cu modificările și completările ulterioare.

:: Proiectul
:: Referatul de aprobare

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.