Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept constituţional
Drept constituţional
DezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

Republica de la Cluj


13.12.2021 | Antonie POPESCU
Secţiuni: Articole, Drept constitutional, Opinii, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Antonie Popescu

Antonie Popescu

În timp ce la București, de 1 Decembrie 2021, se propunea restaurarea monarhiei constituționale, (și) din zone surprinzător de „republicane” până atunci, și chiar după ce Președintele Klaus Iohannis declarase magistral eșecul statului republican, iată că pretins-noua capitală transilvană, Clujul, ne surprinde straniu, cu o propunere și mai stranie, din partea unei asociații întemeiate, întâi parcă prin siajul PNL, de dl Valentin Naumescu, cadru didactic la Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca.

Suntem în Decembrie 2021 și profesorul Naumescu de la UBB Cluj-Napoca, parcă neauzind de Călin Nemeș, ne propune (nu știu dacă în replică la eșecul recunoscut de Președintele Iohannis, vom vedea) o dezbatere demnă de tineretul pregătit la școala UTC sau a convingerilor comuniste, și anume, un seminar adecvat doar de 30 decembrie, pentru evidențierea ororilor republicilor comuniste și postcomuniste clădite de ocupantul sovietic pe teritoriul Regatului României!

N-aș crede, stimați prieteni și neprieteni, că pentru acest scop non-generos s-a creat și există think tank-ul ICDE, al cărui „document de viziune”, intitulat „Republica 3.0 – România europeană”, așa cum s-a anunțat sâmbătă, va fi lansat public marți, 14 decembrie a.c.!…

Rămânerea în păcatul originar al republicii instalate de sovietici este sub demnitatea României europene care, de drept, este un Regat a cărui ordine constituțională a fost răsturnată de ocupant!

Chiar dacă unii vă veți supăra, mai prieten trebuie să ne fie adevărul!

Era rostul generației noi să producă restaurarea ordinii constituționale a țării… în loc să rămână docilă unei stări de fapt fondate pe crimele împotriva umanității comise de comuniști!

Republica 3.0 este direct legată de ordinea lui Putin, nu de lumea occidentală… cu tot regretul, domnule Naumescu!

Oricât ne-am strădui, nu putem face, fără dificultăți, nici o periodizare a „istoriei republicane” după textele constituționale din 1948, 1952, 1965, (1989, cu proclamația Timișoarei libere și a CFSN de la București, este exclus după 22 Decembrie) 1991 ori 2003.

„Republica 3.0” de la Cluj este și din punctul de vedere al istoriografiei comuniste o eroare de numărătoare (nu discutăm acum frauda politică și judiciară din 1946-1947) pentru că, întâi, ocupantul a clădit pe teritoriul Regatului României republica 1.0 în Basarabia (nu o mai socotim pe cea din 1924 cu capitala la Balta, republica lui Lenin 0.0)…
Apoi, armata roșie sub coordonarea nkvd și cu sprijinul unor unelte autohtone a extins-o în dreapta Prutului în 1947, instalând structura cunoscută ca Republica Populară Română (RPR) – generatoarea celor mai sinistre crime împotriva umanității din istoria Europei – care ar fi republica 2.0

I-a urmat, tot în dreapta Prutului, republica ceaușistă 3.0, adică nu-mai-Putin-criminala Republică Socialistă România (RSR), dacă ne raportăm la crimele împotriva umanității, relele tratamente și tortura din Decembrie 1989, neuitând „crimele de drept comun” prin care agenții securității RSR îi cumințeau pe disidenți.

Republica 4.0 ar fi cea instalată după deturnarea Revoluției, comisă de pe 22 Decembrie 1989, la fapt de seară (noaptea, ca hoții), care încalcă noua ordine proclamată eroic între 16-21 Decembrie, la Timișoara, Cluj, Târgu Mureș și București, și pe 22 Decembrie până la ora 17…
Crimele contra umanității comise de această republică după 22 Decembrie 1989 (când se spusese că Revoluția a învins, dar mai mulți oameni au continuat să moară), la 13-15 iunie 1990 și în septembrie 1991, la debarcarea gubernului Roman, sunt descrise în hotărâri CEDO și în actele Ministerului Public.

Acestei organizări statale, Președintele Klaus Iohannis avea să-i declare și să-i recunoască public eșecul, această recunoaștere fiind fără precedent în istoria postbelică.

Cine are urechi de auzit, să audă!

NOTĂ:

Un referendum în România s-ar putea face abia după restabilirea ordinii constituționale răsturnate în perioada 1946-1947 de ocupantul sovietic.

Și întrebarea referendară ar fi: „Vreți monarhie constituțională sau proclamarea unei republici?”

Aceasta ar fi o republică legitimă, dacă va mai fi cineva interesat după ce statul de drept va fi fost restaurat în țara noastră.

Avocat Antonie Popescu

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti