Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Mușat & Asociații alături de Ecolab în achiziția strategică a Purolite Corporation
13.12.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Drept civil, Dreptul mediului, Dreptul muncii, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Mușat & Asociații a asistat Ecolab, unul dintre liderii mondiali în domeniul soluțiilor și serviciilor de apă, igienă și prevenirea infecțiilor, cu privire la aspectele de drept românesc ale achiziției strategice a Purolite Corporation. Evaluată la aproximativ 3,7 miliarde USD, tranzacția a implicat aproximativ 30 de jurisdicții pe șase continente și a fost structurată ca o tranzacție în numerar.

Purolite este un lider global în tehnologia și producția de rășini de înaltă calitate, cu operațiuni în peste 30 de țări și aproximativ 1.000 de angajați și cu vânzări estimate pentru 2021 de aproximativ 0,4 miliarde USD.

Mușat & Asociații a asistat Ecolab cu privire la toate aspectele legate de preluarea operațiunilor Purolite din România, de la analiză juridică extinsă (due diligence) și aspecte de drept societar, imobiliar, dreptul muncii și al mediului, până la structurarea, perfectarea și post-perfectarea tranzacției.

Răzvan Stoicescu, Deputy Managing Partner: „Mandatul a fost unul sofisticat, societatea țintă fiind activă pe o piață puternic reglementată, cu o prezență comercială de lungă durată, un număr semnificativ de angajați și care joacă un rol important pe piața locală. Toate acestea au dat naștere unui proiect pe care, deși a constituit o provocare, echipa noastră l-a gestionat impecabil și întotdeauna în conformitate cu toate nevoile și așteptările clientului.”

Echipa a fost  coordonată de Răzvan Stoicescu (Deputy Managing Partner), ce i-a avut alături pe Iulian Popescu (Deputy Managing Partner), Mihai Popa (Deputy Managing Partner) și Monia Dobrescu (Partner), Adrian Danciu (Managing Associate), Simona Anton (Managing Associate), Ana Maria Abrudan (Managing Associate), Mădălina Trifan (Managing Associate), Oana Lupu (Senior Associate), Evelina Mieișor-Grecu (Senior Associate), Cristian Cepeși (Senior Associate) și Valentina Burada (Associate), ce  au jucat un rol-cheie în acest proces.

Despre Mușat & Asociații

MUȘAT & ASOCIAȚII este una dintre primele case de avocatură înființate în România, după 1 ianuarie 1990. MUȘAT & ASOCIAȚII acordă servicii de consultanță în toate sectoarele avocaturii de business, incluzând fuziuni & achiziții, privatizări, drept bancar, energie & resurse naturale, concurență, drept societar, telecomunicații & IT, dreptul muncii, fiscalitate, piețe de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale.

MUȘAT & ASOCIAȚII este recunoscută ca fiind unul dintre pilonii avocaturii de business din România, iar publicațiile internaționale de specialitate (Chambers & Partners, International Financial Law Review, Legal 500 etc.) recomandă cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pieței avocațiale, mulți dintre avocații firmei fiind la rândul lor nominalizați de aceste publicații ca făcând parte din elita avocaturii de business din România.

În 2020, MUȘAT & ASOCIAȚII a câștigat premiul „Firma de avocatura a anului în ariile Fuziuni & Achiziții, Achiziții Publice și Farma” distincție acordată de reputata publicație “The Times Legal Innovation” firmelor de avocați din România care au obținut performanțe deosebite în anul de referință.

În 2019, MUȘAT & ASOCIAȚII a câștigat premiul “Firma de avocatură a anului în România”, distincție acordată de “The Times Legal Innovation”, precum și alte premii, acordate pentru ariile de practică Fuziuni și Achiziții, Achiziții Publice și Drept Penal.

În 2018, MUȘAT & ASOCIAȚII a câștigat premiul pentru cea mai mare tranzacție M&A în domeniul Farma în România, pentru asistența acordată Dr. Max în achiziția grupului A&D Pharma, precum și alte premii, acordate pentru ariile de practică: Fuziuni și achiziții/Privatizare, Infrastructură și PPP/Achiziții Publice și Drept Penal.

În 2016, MUȘAT & ASOCIAȚII a câștigat premiul pentru cea mai mare tranzacție în domeniul energiei pentru asistența acordata Sterling Resources în procesul de vânzare a operațiunilor din România către Carlyle International Energy Partners, precum și premiul pentru cea mai mare tranzacție din HORECA pentru asistarea Premier Capital în achiziționarea McDonald’s în România. Distincțiile au fost oferite de Ziarul Financiar, în cadrul Galei Avocaților 2016, ediția a VII-a.

În 2015, MUȘAT & ASOCIAȚII a câștigat premiul “Firma de avocatura a anului în România”, distincție acordată anual de reputata publicație britanică “The Lawyer” firmelor de avocați din Europa care au obținut performante deosebite în anul de referință.

În anul 2013, MUȘAT & ASOCIAȚII a fost desemnată „Casa de avocatura a anului în România”, de către International Financial Law Review, fiind pentru a doua oara când MUȘAT & ASOCIAȚII își adjudecă acest valoros premiu, după distincția primită în 2011, anul în care România a fost inclusă pentru prima data în lista țărilor nominalizate pentru premiile International Financial Law Review (IFLR).

În 2012, MUȘAT & ASOCIAȚII a câștigat premiul Gold Award la categoria „Cea mai bună casă de avocatură din Europa Centrala și de Est”, distincție acordată de International Legal Alliance Summit & Awards 2012, pentru rezultatele excelente înregistrate în România de echipa de avocați MUȘAT & ASOCIAȚII, în ceea ce privește evoluția portofoliului de mandate în practica de fuziuni & achiziții și strategia de management adoptată.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti