Secţiuni » Arii de practică » Business » Telecom
Telecom
Profesionişti

Modificarea și completarea reglementării serviciului de amator | Proiect. UPDATE: Publicare în Monitorul Oficial
29.03.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Monitorul Oficial al României, Proiecte legislative, Telecom
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 302 din 29 martie 2022 a fost publicată Decizia nr. 139/2022 pentru modificarea şi completarea Deciziei preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii nr. 245/2017 privind reglementarea serviciului de amator.

Astfel, sunt definiți termeni precum:
– autorizaţie de staţie repetoare, respectiv de radiobaliză;
– serviciul de amator prin satelit.

De asemenea, se prevede că ANCOM va elibera autorizaţia de radioamator pentru indicative speciale în termen de cel mult 5 zile de la depunerea într-o formă corectă şi completă a documentelor solicitate.

Certificatul de radioamator se obţine pe baza unui examen care constă în probe specifice fiecărei clase.

În plus, autorizațiile de radioamator, autorizaţiile de staţie repetoare, respectiv de radiobaliză, autorizaţiile de radioamator pentru indicative speciale, autorizaţiile pentru utilizarea unei puteri mărite şi certificatele de radioamator pot fi emise în format electronic, căruia i s-a încorporat ataşat sau i s-a asociat logic o semnătură electronică extinsă.

Prezenta decizie actualizează și nivelurile de putere de emisie ale benzilor de frecvențe radio.

Intrare în vigoare: 29 martie 2022

***

Joi, 9 decembrie 2021, Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii a lansat în dezbatere publică Proiectul de decizie pentru modificarea şi completarea Deciziei preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii nr. 245/2017 privind reglementarea serviciului de amator.

:: Proiectul
:: Expunerea de motive

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti