Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

PwC România și D&B David și Baias au asistat grupul francez Piriou în achiziția Șantierului Naval ATG din Giurgiu
15.12.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Drept civil, Fiscalitate, Fuziuni și achiziții, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

O echipă integrată de specialiști în tranzacții ai PwC România și D&B David și Baias, societatea de avocatură corespondentă PwC în România, a acordat asistență juridică, fiscală și financiară grupului francez Piriou în procesul de achiziție a Șantierului Naval ATG din Giurgiu de la investitorii români Teodor Apostol și Adrian Patriche.

Cornelia Bumbăcea, Partener, PwC România: ”Ne bucurăm că am fost alături de Piriou în această tranzacție, care marchează intrarea grupului francez pe piața din România și trecerea șantierului naval din Giurgiu într-o altă etapă de dezvoltare. Le mulțumesc tuturor colegilor care au contribuit la succesul acestei tranzacții.”

Experții PwC România și D&B David și Baias au oferit servicii de due diligence juridic, financiar și fiscal, precum și consultanță juridică, fiscală și financiară pentru redactarea documentelor tranzacției, asistență în cadrul negocierilor și pentru înființarea Piriou România. Tranzacția a presupus achiziția celor 3 entități din grupul ATG: Shipyard ATG Giurgiu SRL, ATG Marina SRL și ATG Hydro-Tehnica Systems SRL.

Anda Rojanschi, Partener coordonator al practicii M&A din cadrul D&B David și Baias: ”A fost o tranzacție complexă care a implicat asistență în toate etapele procesului și la care au contribuit atât experții în tranzacții ai PwC și D&B, cât și consultanți specializați în taxe. Echipele D&B și PwC vor continua să acorde asistență grupului Piriou pentru realizarea  investițiilor si activitatilor post-achizitie avute în vedere.”

Echipa PwC România care a asistat tranzacția a fost formată din Cornelia Bumbăcea, Partener, Andreea Mitiriță, Partener, Camelia Niță, Director, Claudiu Simionescu, Senior Manager, Ioana Bara, Senior Manager, Laura Paraschiv, Senior Manager, Daniela Moisa, Manager, Andreea Puiu, Senior Associate, Laurențiu Sava, Senior Associate și Anca Seinea, Associate.

Din echipa D&B David și Baias au făcut parte Anda Rojanschi, Partener, Adina Oprea, Avocat senior coordonator, Mihaela Papandreia, Avocat Senior și Adriana Popa, Avocat colaborator.

Andreea Mitiriță, Partener PwC România: ”În ultimul timp cele mai multe tranzacții s-au derulat în sectorul IT sau de servicii medicale, dar vedem că investitorii au rămas atenți la oportunitățile din piață și nu ezită să investească și în alte sectoare cu potențial de creștere.”

Înființat în 1965, grupul francez Piriou operează în Europa, Africa și Asia, fiind specializat în construirea și repararea navelor. Piriou are peste 500 de nave livrate până în prezent, activitatea sa industrială fiind susținută în ultimii ani inclusiv de comenzile Marinei Franceze și ale Marinei Regale Marocane.

Despre PwC

Misiunea PwC este de a construi încredere în cadrul societății și de a contribui la rezolvarea unor probleme importante. Suntem o rețea de firme prezentă în 155 de țări cu mai mult de 284.000 de profesioniști ce oferă servicii de calitate în domeniul auditului, consultanței fiscale și consultanței pentru afaceri.

PwC se referă la rețeaua de firme PwC și/sau la una dintre firmele membre, fiecare dintre acestea fiind o entitate juridică.

Despre D&B David şi Baias

D&B David și Baias este societatea de avocatură corespondentă PwC în România și este parte din rețeaua internațională PwC Legal, care cuprinde mai mult de 3000 de avocați în peste 90 de țări. Echipa D&B David și Baias este alcătuită din 50 de avocați (dintre care 7 parteneri) și acordă consultanță și asistență juridică societăților locale și multinaționale în domenii precum: fuziuni, achiziții și restructurări, societăți comerciale și grupuri de societăți, proprietăți imobiliare, concurență și ajutoare de stat, servicii financiare și piețe de capital, relații de muncă și resurse umane, proprietate intelectuală, protecția consumatorului și a datelor cu caracter personal, litigii fiscale și comerciale.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti