Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

Curtea de Apel București. Răspunderea delictuală pentru comentarii defăimătoare pe Facebook
16.12.2021 | Anca VĂRZARU

Secţiuni: Drept civil, Jurisprudență Curți de Apel, Note de studiu, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Anca Vărzaru

Anca Vărzaru

Curtea de Apel București a statuat că adresarea unor comentarii peiorative pe Facebook nu constituie întotdeauna un delict civil, care să impună reparație din partea autorului prin plata de despăgubiri, ci, dacă nu aduce o atingere concretă a demnității persoanei sau a imaginii, reprezintă simplă abatere de la bunele maniere sau de la regulile de conduită ale rețelelor de socializare. (Decizia civilă nr. 1538 din 4 noiembrie 2021, pronunțată de Curtea de Apel București, Secția a IV-a civilă)

Av. Anca Vărzaru, SĂVESCU & ASOCIAȚII

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti