Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Baroul Suceava a învins în instanță Sindicatul independent al juriștilor din România
16.12.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Selected, UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 14 decembrie 2021, Curtea de Apel Suceava a admis recursul declarat de Baroul Suceava împotriva sentinței date de prima instanță, prin care era obligat să comunice reclamantului Sindicatul independent al juriștilor din România, reprezentat de Pompiliu Bota, actele care reglementează organizarea și funcționarea baroului și a UNBR, potrivit unui comunicat.

Reprezentanții baroului Suceava au arătat că atât baroul, cât și UNBR, sunt entități juridice înființate direct prin lege, astfel încât documentele de organizare și funcționare a acestora sunt accesibile oricărei persoane, ca orice altă lege, și nu pot fi solicitate în temeiul legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public.

Conform argumentelor susținute de Baroul Suceava, soluția dată de către instanța de fond este rezultatul aplicării greșite a dispozițiilor de drept material cuprinse în Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, în condițiile în care, orice persoană interesată are acces neîngrădit la întreaga informație referitoare la organizarea și funcționarea barourilor, acestea fiind înființate prin Lege și desfășurându-și activitatea în conformitate cu prevederile legale și cele ale Statutului profesiei de avocat. Prin urmare, reclamanta are la îndemână toate informațiile de interes exact ca orice persoană prezumată a cunoaște legea, au susținut reprezentanții baroului Suceava în motivarea recursului admis de Curtea de Apel Suceava.

:: Hotărârea

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti