Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Soluţionarea contestaţiilor împotriva încheierii penale a Tribunalului Sibiu pronunțată în Dosarul CCIA Sibiu
16.12.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Drept penal, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 16 decembrie 2021, în dosarul cunoscut opiniei publice ca „Dosarul Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu”, Curtea de Apel Alba Iulia a admis contestaţiile formulate de inculpatul I.E. și Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, împotriva încheierii Tribunalului Sibiu din 10.12.2021 pe care o desființează în parte doar în ceea ce privește conținutul controlului judiciar instituit față de inculpatul I.E., pe care îl modifică parțial, potrivit unui comunicat.

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă, astfel încât inculpatul I.E. va fi cercetat în continuare sub măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile.

Conţinutul dispozitivului hotărârii definitive a Curţii de Apel Alba Iulia din 16.12.2021  publicat şi pe portalul instanţei la dosar nr. 3134/85/2021.

„Admite contestațiile formulate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu și inculpatul I.E. împotriva încheierii penale nr. 152/CC/10.12.2021 pronunțată de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sibiu în dosar nr. 3134/85/2021. Desființează în parte încheierea penală atacată, în ce privește conținutul controlului judiciar instituit față de inculpatul I.E., conținut pe care-l modifică, în sensul că: I. În temeiul art. 215 al. 2 lit. a C.pr.pen. obligă pe inculpat să nu depășească teritoriul României decât cu încuviințarea prealabilă a organului judiciar. II. Înlătură din conținutul obligației prevăzute la art. 215 al .2 lit. d C.pr.pen. interdicția inculpatului de a se apropia, de a lua legătura sau de a comunica direct sau indirect, pe nicio cale cu suspectul I.Ș. III. În temeiul art. 215 al. 2 lit. e C.pr.pen. impune inculpatului interdicția de a face parte din comisia de selecție a membrilor Consiliului de Administrație a Aeroportului Internațional Sibiu și din comisia de selecție a directorilor acestei regii autonome. Menține toate celelalte obligații impuse inculpatului I.E. în baza art. art. 215 al. 2 C.pr.pen., de către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sibiu. Menține celelalte dispoziții ale încheierii penale atacate. În baza art. 275 al. 3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare în prezenta procedură rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunțată în ședința camerei de consiliu de azi, 16.12.2021.”

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti