Covid-19 Legal React
AbonamentePlatinum members

UB. Condiții privind accesul studenților în spațiile de învățământ pentru susţinerea examenelor în format fizic. UPDATE: Tribunalul București a suspendat decizia universității


20.01.2022 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Covid 19 Legal React, Health & Pharma (Dreptul sănătății), UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 18 ianuarie 2022, Tribunalul București a „dispus suspendarea executării Deciziei Biroului Executiv al Consiliului de Administrație din 16.12.2021 referitoare la accesul studenților în spațiul de învățământ pentru susținerea examenelor în format fizic, până la soluţionarea definitivă a acțiunii în anulare, ce face obiectul dosarului nr. 34374/3/2021. Executorie de drept, potrivit art. 14 alin. 4 din Legea nr. 554/2004. Prezenta hotărâre poate fi atacată cu recurs, în termen de 5 zile de la comunicare.”

:: Hotărârea

***

Joi, 16 decembrie 2021, Universitatea din București a informat că, în scopul minimizării riscului contactării sau transmiterii COVID-19 și pentru a asigura desfășurarea activităților didactice în condiții optime de siguranță, accesul studenților în clădirile unde se află sălile de examen din cadrul este condiționat de:

1. prezentarea certificatului digital european Covid-19, care va fi prezentat imprimat sau verificat electronic la intrarea în sălile de examen;

2. prezentarea rezultatului negativ al unui test rapid Covid-19, efectuat cu maximum 24 de ore înainte de susţinerea examenului; testul se poate realiza gratuit în farmacii autorizate;

3. în situaţii extreme, pe care nu le încurajăm, cu asumarea propriei răspunderi și cu acordul în unanimitate al tuturor persoanelor prezente la examen (cadre didactice, supraveghetori și studenţi), se poate organiza examenul fără verificarea statusului infecţiei SARS-CoV-2 prin prezentarea documentelor de la punctele 1 și 2; în acest caz, intrarea studenților în sala de examen se va realiza numai după măsurarea temperaturii, cu respectarea normelor de distanţare fizică, de minimum 1 m între studenti.

În spațiile facultății, inclusiv pe întreaga durată a examenului, se va purta masca de protecție; se recomandă ferm purtarea măștii de uz medical; sunt interzise orice alte dispozitive care înlocuiesc măștile.

Studenții nu vor schimba între ei alimente și obiecte de folosință personală.

Calendarul examenelor și repartizarea studenților pe săli vor fi aprobate de conducerea facultății și vor fi afişate la intrarea în spațiile facultăților.

Accesul studenților în spațiile UB va fi permis cu maximum o oră înainte de începerea examenului și timp de 30 de minute după finalizarea examenului.

În cazul examenelor orale, se va realiza programarea pe ore a studenților, pentru a evita aglomerările și compromiterea măsurilor de distanțare fizică în spațiile de așteptare.

:: Decizia

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti