Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Cătălin Predoiu: Voi utiliza toate competențele legale ale Ministerului Justiției pentru ca noul an să fie unul al revirimentului în sistemul judiciar
17.12.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Începând cu data de 29 noiembrie și până în prezent, ministrul Justiției a avut întâlniri cu membrii Secției pentru judecători, Secției pentru procurori, cu procurorii-șefi ai Parchetului General, DNA și DIICOT, cu Asociaţia Magistraţilor din România, Uniunea Naţională a Judecătorilor din România, Asociaţia Procurorilor din România, Asociaţia Judecătorilor pentru Apărarea Drepturilor Omului, cu reprezentanţii personalului auxiliar de specialitate din cadrul instanțelor judecătorești și al parchetelor: Asociaţia Grefierilor din România, Sindicatul Naţional al Grefei Judiciare DICASTERIAL, Federaţia Naţională Sindicală Lex Just, Federaţia Naţională Sindicală PROJUST, Federaţia Naţională Sindicală Justiţia, Sindicatul Noul Grefier, Asociaţia Naţională a Pensionarilor din Serviciul Auxiliar de Specialitate al Instanţelor Judecătoreşti şi Parchetelor, Asociaţia Naţională a Informaticienilor din Justiţie, Sindicatul „Criminaliştii”, potrivit unui comunicat.

Subiectele abordate au vizat întreaga problematica a sistemului judiciar, cu focalizare pe obiectivele urgente din cadrul MCV si PNRR, precum și cele bugetare, în scopul recuperării întârzierilor și eliminării blocajelor create în anul 2021 pe agenda Justiției.

Cătălin Predoiu: “Cred că agenda Justiției din anul 2022 este cea mai provocatoare şi complicată de la Aderarea României la UE şi până în prezent. Particularitatea de principiu a agendei Ministerului Justiției ține de faptul că fiecare obiectiv atârnă atât de eforturile şi performanța ministerului, cât şi de performanța şi cooperarea altor instituții, a magistraților şi grefierilor. Am acceptat mandatul conștient de această împrejurare. De aceea, dialogul instituțional, formal şi informal reprezintă un instrument esențial în această muncă. Ministerul va rămâne deschis şi proactiv în  acest dialog, atât faţă de instituțiile şi organizațiile pe care le-am întâlnit deja, cât şi față de cele trei asociaţii ale magistraților care, deocamdată, au declinat să se angajeze în consultări. Aceste consultări nu sunt formale pentru Ministerul Justiției, ci reprezintă o modalitate de a îmbogăți pachetul de soluții cu care abordăm problemele Justiției, precum și un mijloc prin care internalizăm şi armonizăm agendele la nivelul fiecărei instituții. Armonizarea agendelor va conduce la rândul ei la concentrarea eforturilor şi multiplicarea efectelor benefice, cu impact direct asupra drepturilor şi obligațiilor cetățenilor. În acest efort orgoliile personale sau instituționale nu îşi au niciun loc, pentru că această agendă a Justiției este interinstituțională şi ține în cel mai înalt grad de buna funcționare a statului şi a vieții sociale, economice, de garantarea, apărarea şi realizarea drepturilor şi libertăților fundamentale ale cetățenilor. Voi utiliza toate competențele legale ale Ministerului Justiției pentru ca noul an 2022 să fie unul al revirimentului în sistemul judiciar.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti