« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

STOICA & Asociații. Despre dreptul muncii, dosare și clienți
20.12.2021 | Alina MATEI

Drept Timisoara
Secţiuni: Dreptul muncii, JURIDICE.ro, Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , ,
JURIDICE - In Law We Trust

Avocații specializați în Dreptul Muncii trebuie să dea dovadă de o pregătire profesională deosebită.

JURIDICE.ro a discutat cu avocatul Andrei Buga – Partner, STOICA & Asociații, cu o bogată experiență în dreptul muncii.

Dat fiind că pandemia de COVID-19 a continuat în cursul anului 2021, obiectivul cel mai important al STOICA & Asociații a fost strângerea rândurilor și trecerea cu bine peste această perioadă dificilă, fiind permanent alături de clienți.

Avocatul Andrei Buga a declarat că ,am reușit ca munca noastră din cadrul departamentului să se desfășoare într-un mod eficient, perfect  coordonat, astfel încât calitatea serviciilor juridice sa rămână la același standard cu care ne-am obișnuit clienții. Comunicarea a jucat un rol esențial în aceasta perioada complicată, iar meritul este al întregii echipe, care a dat dovada de o reziliența extraordinară.

Anul 2021 ne-a surprins într-un mod extrem de plăcut din perspectiva proiectelor din domeniul dreptului muncii, avocații S&A fiind implicați încă de la începutul anului într-o multitudine de proiecte atât de consultanță, cât și de reprezentare și asistență în instanțe.

Avocații Departamentului de Dreptul muncii din cadrul STOICA & Asociații asigură servicii juridice companiilor locale și internaționale, misiunilor diplomatice din România, precum și persoanelor fizice, în legătură cu toate tipurile de probleme de angajare.

Abordarea este construită pentru fiecare mandat încredințat, fie că este vorba de consultanță juridică, sau de un dosar de instanță. Așadar, orice problemă de consultanță pe dreptul muncii este analizată ca un potențial viitor caz de litigiu pentru care trebuie adoptate toate măsurile adecvate. Pe de altă parte, avocații din firmă explorează soluții mai echilibrate pentru soluționarea unor chestiuni sensibile, cum ar fi negocierea cu angajații, ceea ce are multe avantaje decât impunerea unor măsuri extreme.

Avocatul Andrei Buga arată că ”fiecare dosar este unic, ridică probleme de drept specifice și un probatoriu diferit. De aceea, strategia în fiecare dosar este stabilită în funcție de situația de fapt particulară, la care se aplică prevederile legale.”

Strategia pentru fiecare dosar se stabilește în funcție de evaluarea riscurilor, de posibilitățile de administrare a unor probe și de interpretare a prevederilor legale – acest mix al celor trei elemente este avut în vedere pe tot parcursul unui dosar.

Strategia în dosarele de consultanță pleacă de la obiectivul pe care și l-a propus clientul, în funcție de care sunt identificate căile legale și sfaturile noastre vin în întâmpinarea obiectivelor clientului, ținând cont de riscurile juridice care pot deveni incidente.

Toate soluțiile favorabile aduc bucurie echipei întrucât echipa se raportează la așteptările clienților – pentru fiecare client dosarul său este cel mai important.

Avocatul Andrei Buga a spus că lecția cea mai prețioasă a pandemiei a fost aceea că resursa umană este cea mai importantă într-o firmă de avocatură. ”Ca partener, trebuie să te asiguri mereu de bunăstarea și de menținerea membrilor echipei tale într-o zonă de normalitate – și mă refer aici la componenta emoțională. În egala măsura, consider ca reziliența organizaționala rămâne un element cheie al succesului oricărui business și când te bazezi pe o echipa unită, traversarea cu succes a unei astfel de perioade dificile este asigurată. Traversăm o perioadă de schimbări structurale, în care apar noi tehnologii, noi valori, noi soluții și oportunități de business. Pentru a face fața acestor schimbări radicale de paradigmă, e nevoie de un amplu proces de reglementare, de adaptare a unor cadre existente la noile realități, ceea ce va duce la o creștere a nevoii de legiferare și de servicii de asistența juridică. Diferența va fi făcută de abilitatea de a anticipa constant provocările prezentului și viitorului și de a te adapta rapid la noul context.”

Pentru JURIDICE.ro, av. Alina Matei

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.