Secţiuni » Arii de practică » Business » Fuziuni & Achiziţii
Fuziuni & Achiziţii
Profesionişti
POPOVICI NITU STOICA & ASOCIATII
 

Wolf Theiss a asistat Glovo în legătură cu autorizarea, de către Consiliul Concurenţei, a preluării Foodpanda
21.12.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Consiliul Concurenţei a aprobat achiziția Foodpanda RO SRL de către Glovoappro SRL. Această tranzacţie este parte a achiziției multijurisdicționale de 170 milioane EUR prin care Glovoapp23, S.L., unul dintre cei mai importanți jucători la nivel global din industria livratorilor, preia operațiunile Delivery Hero în România, Croația, Serbia, Bulgaria, Muntenegru și Bosnia-Herțegovina.

În procesul de autorizare a tranzacţiei de către Consiliul Concurenţei, echipa Wolf Theiss implicată în proiect a fost coordonată de Anca Jurcovan, Avocat Partener si coordonator al practicii de concurenţă, Maria Ionescu având un rol important în cadrul echipei de proiect.

Anca Jurcovan, Avocat Partener şi Coordonator al practicii de Concurenţă la Wolf Theiss Bucureşti: „Autorizarea tranzacţiei Glovo Foodpanda este un caz de referinţă, fiind cea mai complexă analiză realizată până acum de către autoritatea de concurenţă din România cu privire la efectele unei operaţiuni de concentrare economică între platforme. În linie cu preocuparea constantă de a eficientiza procedurile de analiză a concentrărilor economice, Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia într-un timp foarte bun, având în vedere noutatea cazului și/sau a sectorului şi la amplul exerciţiu de consultare a pieţei întreprins de către autoritate.”

Wolf Theiss, sub îndrumarea Ilenei Glodeanu, Partener şi Coordonator al echipei Corporate/M&A în România, a oferit, de asemenea, consultanță multijurisdicțională în materie de fuziuni și achiziții pentru preluările Glovo în toate cele 6 jurisdicții din Europa Centrală și de Est, inclusiv în România, pentru care a fost încheiat separat un pachet de documente tranzacționale, achiziția fiind supusă aprobării Consiliului Concurenței.

Glovoappro SRL este filiala din România a companiei Glovo, care are ca principal obiect de activitate dezvoltarea și administrarea serviciului online de livrare de mâncare de la restaurante către consumator prin intermediul platformei cu același nume.

Foodpanda Ro SRL furnizează servicii de preluare a comenzilor online şi livrare de mâncare de la restaurante prin intermediul serviciului online Foodpanda. Delivery Hero Dmart SRL, a fost constituită în iunie 2020 și funcţionează prin intermediul magazinelor de tip „dark store”, care reprezintă spaţii de depozitare în proximitate destinate exclusiv vânzării online, prin intermediul platformei, a produselor de tip multicategorie, prin intermediul platformei Foodpanda. Foodpanda Ro SRL și Delivery Hero Dmart SRL fac parte dintr-un grup de companii deținute de către Delivery Hero SE, Germania.

DESPRE WOLF THEISS

Wolf Theiss este una dintre principalele firme de avocatură din Europa Centrală, de Est şi de Sud-Est, specializată în acordarea de asistenţă în domeniul afacerilor internaţionale. Având 340 de avocaţi în 13 ţări, peste 80% din activitatea firmei implică reprezentarea transfrontalieră a unor clienţi de talie internaţională. Combinând expertiza atât în drept cât şi în afaceri, Wolf Theiss dezvoltă soluţii inovatoare care integrează know-how-ul legal, financiar şi de business.

Secţiuni: Concurență, Fuziuni și achiziții, Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO