Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Timișoara. Contract de întreţinere încheiat în beneficiul unei terţe persoane
23.12.2021 | Oana Sanda AVRAMESCU

Secţiuni: Drept civil, Jurisprudență Curți de Apel, Note de studiu, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Oana Sanda Avramescu

Oana Sanda Avramescu

Curtea de Apel Timișoara a hotărât că în cazul în care, prin contract, întreţinerea a fost constituită în favoarea unei terţ, această persoană are doar dreptul de a cerere executarea contractului nu şi pe acele de a cere rezoluţiunea pentru neîndeplinirea obligaţiilor. În lipsa unei prevederi exprese în cuprinsul secţiunii care reglementează contract de întreţinere, sunt pe deplin aplicabile normele de drept comun care reglementează stipulaţia pentru altul, iar acestea prevăd în mod clar că stipulantul este singurul care poate revoca stipulaţia [art. 1287 alin. 1 C. civ.], beneficiarul având doar dreptul de a solicita executarea [art. 1284 alin. 2 C. civ.]. (Decizia civilă nr. 235 din 11 iunie 2020, pronunțată de Secţia I civilă a Curții de Apel Timișoara)

Decizie rezumată de judecător Oana Sanda Avramescu
Curtea de Apel Timișoara

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti