Covid-19 Legal React
AbonamentePlatinum members

Certificatul verde are o perioadă de valabilitate de nouă luni
21.12.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Covid 19 Legal React, Dreptul Uniunii Europene, Health & Pharma (Dreptul sănătății)
JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 21 decembrie, Comisia Europeană a stabilit o perioadă de acceptare obligatorie de nouă luni a certificatului digital al UE privind COVID, potrivit unui comunicat.

Noile norme privind perioada de acceptare a certificatelor de vaccinare se aplică în scopul călătoriilor.

Astfel, Comisia a adaptat și normele de codificare a certificatelor de vaccinare. Acest lucru este necesar pentru a se asigura că se poate face întotdeauna diferența între certificatele de vaccinare care atestă finalizarea seriei primare și certificatele de vaccinare emise în urma unei doze de rapel.

Dozele de rapel se înregistrează după cum urmează:
• 3/3 pentru o doză de rapel în urma unei serii primare de vaccinare de două doze.
• 2/1 pentru o doză de rapel în urma unei vaccinări cu doză unică sau a unei doze dintr-un vaccin cu două doze administrate unei persoane vindecate.

Stella Kyriakides, comisara pentru sănătate și siguranță alimentară: „O perioadă de valabilitate armonizată pentru certificatul digital al UE privind COVID este o necesitate pentru libera circulație în condiții de siguranță și pentru coordonarea la nivelul UE. Forța și succesul acestui instrument de neprețuit pentru cetățeni și întreprinderi rezidă în utilizarea sa coerentă la nivelul întregii Uniuni. Acum trebuie să ne asigurăm că toate campaniile de administrare a dozelor de rapel se desfășoară cât mai rapid posibil, că un număr cât mai mare de cetățeni sunt protejați de o doză suplimentară și că certificatele noastre rămân un instrument esențial pentru călătorii și pentru protecția sănătății publice.”

Didier Reynders, comisarul pentru justiție: „Certificatul digital al UE privind COVID este o poveste de succes. Ar trebui să continuăm pe această cale și să ne adaptăm la circumstanțele în schimbare și la noile cunoștințe. Măsurile unilaterale din statele membre ne-ar readuce în situația de fragmentare și de incertitudini pe care am experimentat-o primăvara trecută. Perioada de acceptare de nouă luni pentru certificatele de vaccinare le va oferi cetățenilor și întreprinderilor siguranța de care au nevoie atunci când își planifică călătoriile cu încredere. Acum este la latitudinea statelor membre să se asigure că dozele de rapel vor fi administrate rapid pentru a ne proteja sănătatea și pentru a garanta siguranța călătoriilor.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti