Secţiuni » Arii de practică » Business » Fuziuni & Achiziţii
Fuziuni & Achiziţii
Profesionişti

act Botezatu Estrade Partners a asistat Louis Delhaize și Galimmo în cea mai mare tranzacție de M&A real estate a anului în sectorul retail din România, încheiată cu compania austriacă Supernova Group
22.12.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Fuziuni și achiziții, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Tranzacția anului în real-estate retail vine de la grupurile Louis Delhaize și Galimmo, proprietari ai hipermarketurilor cora si galeriilor aferente, care au încheiat cu compania austriacă Supernova un proces de sale & lease back pentru 6 centre comerciale cora situate în România.

Decizia de a continua operarea hipermarketurilor în aceleași locații din poziția de chiriași ancoră, combinată cu angajamentul Supernova de a investi în dezvoltarea centrelor comerciale, marchează un pas natural înainte pentru dezvoltarea cora în România. Acest parteneriat oferă cora o oportunitate excelentă pentru o operare si mai eficientă a rețelei de hipermarketuri și pentru dezvoltarea amprentei comerciale cora.

Echipa act Botezatu Estrade Partners a fost condusă de Laura Estrade, partener si coordonator al practicii de M&A, și Mihaela Poșircă, partener si coordonator al practicii de Real Estate, care au lucrat împreună cu Iustina Sima și Andrei Mureșan (Counsel), Ruxandra Liștea și Alexandru Dan (Senior Associates), Lorena Samoilă (Associate) și Andreea Modreanu (Paralegal).

Echipa a asistat vânzătorii, Louis Delhaize Group și Galimmo Group, în toate fazele tranzacției, inclusiv cu privire la pregătirea camerei de date, structurarea tranzacției, redactarea și negocierea documentelor tranzacției de M&A, precum și a contractelor de închiriere pe termen lung a hipermarket-urilor aferente. Echipa a coordonat, de asemenea, aspecte de drept olandez, asistată de colegii din act Fort, biroul din Olanda al act legal.

Grupul Supernova a fost asistat de bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ.

Achiziția a fost finanțată parțial de un consorțiu de 4 bănci – Erste Bank AG, Raiffeisen Bank International, Raiffeisen Bank România și BCR, asistate de Dentons.

Josselin Granier, Head of Real Estate, Louis Delhaize Group: „Vreau să mulțumesc Mihaelei, Laurei și întregii echipe act Botezatu Estrade Partners pentru asistența oferită în această tranzacție! Să lucrăm împreună cu act pe acest proiect a fost cea mai buna decizie. Este una dintre cele mai competente, profesioniste, abile și operative echipe cu care am lucrat. Au dus proiectul înainte și au lucrat neobosit și elegant pentru finalizarea acestei tranzacții; iar noi le suntem foarte recunoscători!”

Mihaela Poșircă, Partener și Coordonator al practicii de drept imobiliar: „Acest proiect ocupă un loc special pentru noi – a fost complex, dar și extrem de satisfăcător. Un nou capitol se deschide pentru cora și suntem încântați că ne-am asistat clientul să își unească forțele cu un partener de top precum Supernova. Suntem siguri că această colaborare se va dovedi un moment de referință pentru dezvoltarea locală a serviciilor deja excelente pe care cora le oferă clienților săi!”

Laura Estrade, Partener și Coordonator al practicii de fuziuni și achiziții: „Toată aprecierea noastră pentru grupurile Louis Delhaize și Galimmo pentru încrederea lor și pentru colaborarea excelentă dintre echipele noastre în cea mai mare tranzacție de M&A imobiliar în sectorul retail din acest an în România! Suntem foarte bucuroși pentru oportunitatea pe care această tranzacție o aduce pentru dezvoltarea cora în Romania.”

Despre act Botezatu Estrade Partners

act Botezatu Estrade Partners este biroul din România al act legal, o alianță puternică cu 300 de avocați în 9 birouri situate în cele mai importante piețe din Europa continentală.

act legal funcționează ca un one-stop-shop, oferind întreaga gamă de servicii juridice cross-border companiilor și investitorilor ce intenționează să intre pe piețele Europei continentale sau sunt deja prezenți în regiune.

Pentru mai multe informații despre activitatea firmei, puteți urmări pagina de LinkedIn.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti