Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Inițiativă a Comisiei Europene care vizează combaterea practicilor fiscale abuzive
22.12.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Fiscalitate
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 22 decembrie 2021, Comisia Europeană a prezentat o inițiativă de combatere a utilizării abuzive a entităților fictive în scopuri fiscale necorespunzătoare, potrivit unui comunicat.

Propunerea urmărește să garanteze că entitățile din Uniunea Europeană care nu au nicio activitate economică sau care desfășoară o activitate economică minimă nu pot beneficia de niciun avantaj fiscal și nu impun nicio sarcină financiară contribuabililor.

Valdis Dombrovskis, vicepreședinte executiv pentru o economie în serviciul cetățenilor: „Societățile de tip „cutie poștală” continuă să le ofere infractorilor o posibilitate ușoară de a abuza de obligațiile fiscale. Am văzut prea multe scandaluri cauzate de-a lungul anilor de utilizarea abuzivă a acestor entități fictive. Acestea dăunează economiei și societății în ansamblu, impunând, de asemenea, o sarcină suplimentară inechitabilă contribuabililor europeni. Astăzi ne îndreptăm spre următorul nivel în lupta noastră îndelungată împotriva aranjamentelor fiscale abuzive și în favoarea unei mai mari transparențe a întreprinderilor. Noile cerințe de monitorizare și raportare pentru societățile de tip „cutie poștală” vor îngreuna accesul acestora la avantaje fiscale neloiale și vor facilita urmărirea de către autoritățile naționale a eventualelor abuzuri comise de acest tip de societăți. În Europa nu există loc pentru cei care exploatează normele în scopul evaziunii fiscale, al evitării obligațiilor fiscale sau al spălării banilor: toată lumea trebuie să își plătească impozitele în mod echitabil.

Odată adoptată de statele membre, propunerea ar trebui să intre în vigoare la 1 ianuarie 2024.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti