Covid-19 Legal React
AbonamentePlatinum members

Autoritățile vamale din România și Republica Moldova dispun măsuri comune pentru fluidizarea traficului de mărfuri și călători la frontieră


23.12.2021 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Covid 19 Legal React, Health & Pharma (Dreptul sănătății), Transporturi
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 22 decembrie 2021, conducătorii autorităților vamale din România și Republica Moldova au discutat aspecte ale dezvoltării cooperării viitoare în domeniul vamal, potrivit unui comunicat al ANAF.

Astfel, pentru perioada Sărbătorilor de iarnă, vor fi intensificate eforturile comune pentru fluidizarea traficului de mărfuri și călători, inclusiv cu implicarea celorlalte autorități cu atribuții de control la frontieră.

Ambele autorități vor suplimenta numărul de funcționari vamali din frontieră, vor utiliza toate pistele de control disponibile pentru accelerarea fluxului de mărfuri și călători, atât pe sensul de intrare cât și pe cel de ieșire, și își vor sincroniza aceste activități cu cele ale structurilor teritoriale ale Polițiilor de frontieră. Ținând cont de situația pandemică generată de răspândirea virusului SARS-CoV-2, se vor intensifica și măsurile sanitare de protecție a funcționarilor vamali și a participanților la traficul transfrontalier, inclusiv prin asigurarea necesarului de dezinfectanți, măști și mănuși pentru a fi utilizate în activitatea zilnică.

În același timp, va fi intensificată și activitatea Echipelor Mobile, care asigură cea de-a doua linie de control pe teritoriile ambelor state, în vederea prevenirii și combaterii fraudelor vamale.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro