Secţiuni » JURIDICE NEXT » Legal Days
Legal Days
 1 comentariu

Ziua Nașterii Domnului


25.12.2022 | Andra-Maria ȚAȚĂRĂ
Secţiuni: Content, Legal Days, VARIA (alte surse), VIDEO
JURIDICE - In Law We Trust
Andra-Maria Țațără

Andra-Maria Țațără

2022: Ziua Nașterii Domnului este marcată, anual, la data de 25 decembrie.

Președintele României, Klaus Iohannis, cu prilejul Zilei Nașterii Domnului, a transmis următorul mesaj:

Să întâmpinăm Nașterea Domnului cu bucurie și cu credință – bucuria de a-i simți aproape pe cei dragi și credința în forța mântuitoare a compasiunii și a solidarității.

Spiritul acestor Sfinte Sărbători să ne lumineze sufletele, să ne inspire să îi ajutăm pe cei care au nevoie de sprijin și să ne aducă împreună, pentru că doar uniți suntem mai puternici.

Crăciun fericit și multă sănătate, dragi români!

***

Prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă, cu ocazia Zilei Nașterii Domnului, a transmis următorul mesaj:

Sfânta sărbătoare a Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos ne oferă, în aceste zile, toată bucuria momentelor petrecute împreună cu familia și toți cei dragi, cu farmecul de neegalat al vechilor tradiții de Crăciun și cu sentimentul că toți putem fi mai buni în relația cu cei din jur.

Tuturor românilor le doresc să fie sănătoși și să se bucure de ceea ce au realizat până acum în plan personal, iar împreună să avem încredere în viitor.

Cred în puterea faptelor bune de a alina în momentele de cumpănă și de a schimba vieți în bine. Generozitatea, solidaritatea și empatia sunt adânc impregnate în gena poporului român și cred că acest lucru trebuie să se reflecte nu doar la nivel interuman, ci și la nivelul întregii societăți, prin susținerea acelor idei care oferă șanse egale tuturor.

Sărbătoarea Crăciunului este un prilej bun să le mulțumesc celor care, într-un moment sau altul, au dat dovadă de grijă creștinească față de semeni.

Să ne bucurăm de acest Crăciun și să dăruim la rândul nostru bucurie!

Crăciun fericit, dragi români, dumneavoastră și tuturor celor care marchează astăzi această frumoasă sărbătoare creștină!

***

Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a transmis următorul mesaj:

Nașterea Domnului Iisus Hristos sau venirea lui Mesia/Hristos a fost prezisă de profeții biblici cu multe secole înainte.

Profetul Isaia (7, 14) a prezis cu șapte sute de ani înainte că Hristos Se va naște dintr-o fecioară și va fi numit „Emanuel” sau „Dumnezeu este cu noi”. Deci, Mesia este în același timp Dumnezeu adevărat și om adevărat.

Iar Profetul Miheia (5, 1) a prezis tot cu șapte sute de ani înainte că Mesia Se va naște în Betleemul Iudeii, iar obârșia lui este „în zilele veșniciei”, adică el este o Persoană divină eternă Care S-a făcut om.

Pregătirea omenirii pentru venirea lui Hristos a fost îndelungată – nenumărate generații de la Adam până la Avraam și 42 de generații de la Avraam până la Hristos (aproape 2000 de ani). De ce? deoarece era necesară conștientizarea că lumea bolnavă de păcatul neascultării omului față de Dumnezeu are nevoie de un Vindecător, iar oamenii muritori au nevoie de un Biruitor al morții prin înviere.

Sărbătoarea Nașterii Domnului ne arată mai întâi că iubirea atotputernică și veșnică a lui Hristos este, totodată, iubire smerită și milostivă.

Fiul lui Dumnezeu Cel nevăzut și necuprins, Împăratul slavei, Care conduce întreg Universul, Se face Copil mic în pântecele Fecioarei Maria, Se naște într-o peșteră săracă și este culcat într-o iesle.

Cel atotputernic S-a făcut Copil smerit și plăpând, total dependent de iubirea și grija celor din jurul Său. Puterea Lui este acum inocența sau nevinovăția Lui.

Totuși, îngerii din ceruri Îi aduc cântări de laudă ca unui Stăpân, iar Magii de la Răsărit Îi aduc daruri ca unui Împărat. Astfel, Dumnezeu-Copilul sau Pruncul Iisus este bucuria îngerilor și a oamenilor, bucuria pașnică izvorâtă din iubirea smerită și milostivă a lui Dumnezeu.

Sărbătoarea Crăciunului ne cheamă pe toți să arătăm în jurul nostru, prin cuvinte și fapte, prin colinde și daruri, iubire smerită și milostivă, pentru a aduce în sufletele și în casele oamenilor bucurie și pace, spre slava lui Dumnezeu și fericirea poporului.

Cu prilejul Sfintelor Sărbători ale Nașterii Domnului, Anului Nou – 2023 și Botezului Domnului, vă adresăm tuturor doriri de sănătate și fericire, pace și bucurie, dimpreună cu urarea: La mulți ani!

***

Majestatea Sa, Margareta Custodele Coroanei, cu prilejul Zilei Nașterii Domnului, a transmis următorul mesaj:

(Sursa: „România Regală”)

Andra-Maria Țațără
Studentă – Facultatea de Drept a Universității Titu Maiorescu din București

***

Adelina Dobre

Adelina Dobre

2021Ziua Nașterii Domnului este marcată, anual, la data de 25 decembrie.

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis următorul mesaj:

***

Prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă, a transmis următorul mesaj:

***

Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a transmis următorul mesaj:

Sărbătoarea Nașterii Domnului Iisus Hristos sau Crăciunul ne vestește iubirea smerită și darnică a lui Dumnezeu Tatăl, Care a trimis în lume pe Fiul Său cel veșnic pentru a mântui pe oameni de păcat și de moarte și a le dărui viață veșnică.

Sărbătoarea Crăciunului ne cheamă pe toți să fim darnici precum magii de odinioară, să arătăm în jurul nostru iubire smerită și darnică, să oferim daruri copiilor, dar și bătrânilor, bolnavilor, săracilor și celor singuri, îndoliați și întristați.

Fiind în mod deosebit sărbătoarea familiei, Crăciunul ne cheamă să arătăm o atenție deosebită copiilor ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate cu speranța că vor reveni în România.

Cu prilejul sfintelor sărbători ale Nașterii Domnului, Anului Nou 2022 și Botezului Domnului, vă adresăm tuturor doriri de sănătate și fericire, pace și bucurie dimpreună cu salutarea tradițională La mulți ani!

***

Adelina Dobre, Facultatea de Drept – Universitatea din București

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti