Secţiuni » Comunicare profesională
Comunicare profesionalăComunicate profesioniştiEvenimente programateEvenimente recenteOportunităti de carieră

MAE. Raport al acțiunii diplomatice și consulare din anul 2021
27.12.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 27 decembrie 2021, Ministerul Afacerilor Externe a prezentat raportul în cifre relevante al activității sale pe parcursul anului care se încheie, potrivit unui comunicat.

Materialul de informare prezintă sintetic principalele repere ale acțiunii diplomatice și consulare a MAE în 2021 și are scopul de a oferi publicului larg, reprezentanților mass-media și tuturor celor interesați o privire de ansamblu asupra activității MAE pe șase linii generale de acțiune:
(1) agenda de politică externă;
(2) asistență consulară în beneficiul cetățenilor români din afara granițelor;
(3) sprijinul acordat cetățenilor români și străini în context de criză;
(4) reforma corpului diplomatic și consular pe criterii de eficiență;
(5) asistența pentru dezvoltare;
(6) comunicare și transparență.

Bogdan Aurescu, ministrul afacerilor externe: „Pentru diplomația română, anul 2021 a adus provocări și oportunități noi, complexe, care ne-au dat impulsul să acționăm în spiritul eforturilor noastre deja consacrate de a contribui la consolidarea rezilienței României în plan internațional. Adaptarea,  flexibilitatea și rezistența rămân, și în anii care urmează, cuvinte cheie în construcția unui   serviciu diplomatic modern, angajat pragmatic în promovarea și apărarea drepturilor și intereselor cetățenilor români din țară și din străinătate.

În paginile care urmează ne-am propus să realizăm o scurtă, dar importantă trecere în revistă a acțiunii noastre pe parcursul anului 2021 și, mai ales, a realizărilor care califică Ministerul Afacerilor Externe român drept unul performant, aflat pe o cale sigură spre reformă internă, vizionar, implicat și atent față de nevoie cetățenilor români. Prin capitolele acestui material care sintetizează de la realizările agendei de politică externă, la asistența consulară oferită cetățenilor români din afara granițelor, sprijinul acordat în situații de criză cetățenilor români și străini, reforma corpului diplomatic pe criterii de eficiență, asistența pentru dezvoltare gestionată de instituția noastră, precum și elementele relevante de comunicare și transparență, sperăm să contribuim la consolidarea dialogului constant cu cetățenii, mass-media și toate părțile interesate.

Raportul poate fi consultat aici.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti