Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Craiova. Îndreptare eroare materială în ședință nepublică și în lipsa procurorului. Nulitate absolută
04.01.2022 | Andreea COMAN, Cristina Gabriela IACOB

Secţiuni: Drept penal, Jurisprudență, Jurisprudență Curți de Apel, Note de studiu, Procedură penală, RNSJ, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Andreea Coman

Andreea Coman

Cristina Gabriela Iacob

Cristina Gabriela Iacob

Instanța de control judiciar a desființat încheierea de îndreptare a erorii materiale și a dispus trimiterea cauzei spre rejudecare, apreciind că procedura de îndreptare a erorilor materiale, se realizează prin aplicarea în mod corespunzător a normelor procesuale care reglementează dispunerea sau pronunțarea actului care va fi îndreptat, respectiv în privința căruia intervine înlăturarea omisiunii vădite, în speță fiind vorba despre un act efectuat în condiții de publicitate. Or, în cauză, ședința de judecată în care s-a soluționat sesizarea din oficiu privind înlăturarea omisiunii vădite din minuta sentinței penale apelate, nu a fost publică, fiind incidente dispozițiile art. 281 alin. 1 lit. c) C.proc.pen. privind nulitatea absolută, fiind totodată incident și un alt motiv de nulitate absolută determinat de lipsa procurorului de la ședința respectivă. (Curtea de Apel Craiova, Secția penală și pentru cauze cu minori, Decizia penală nr. 1489 din 23 noiembrie 2021)

Avocat Andreea Coman, COMAN LAW
Cristina Gabriela Iacob, studentă la Facultatea de Drept a Universității din București

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti