« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

ÎCCJ. Comision de succes
29.12.2021 | Alina MATEI

JURIDICE - In Law We Trust
DPO Lives
Secţiuni: Drept civil, Jurisprudență curentă ÎCCJ, Note de studiu, Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , ,
Alina Matei

Alina Matei

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că îndeplinirea condiţiei se apreciază după criteriile stabilite de părţi sau pe care acestea este probabil să le fi avut în vedere după împrejurări, conform art. 1404 alin. 1 C. civ. Faptul că părțile unui contract de servicii de consultanță financiară au stabilit că obligația contractuală de plată a comisionului de succes este afectată de o condiție suspensivă, constând în încheierea contractului de restructurare a creditului între beneficiar și bancă, în condiţii mai avantajoase decât cele propuse de unitatea bancară, acceptate de beneficiarul serviciului de consultanță, semnifică că acestea au stabilit un criteriu clar pentru verificarea îndeplinirii condiției suspensive. (Decizia nr. 1991 din 6 octombrie 2021, pronunțată de Secția a II-a civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Av. Alina MateiSĂVESCU & ASOCIAȚII

Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.