« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

CJUE. Pasagerii unui zbor a cărui oră de plecare a fost devansată cu mai mult de o oră trebuie asimilați pasagerilor unui zbor anulat și au drepturile prevăzute de Regulamentul CE 261/2004
29.12.2021 | Marian MIHAIL

JURIDICE - In Law We Trust
DPO Lives
Secţiuni: CJUE, Drept civil, Dreptul Uniunii Europene, Internațional, Protecția consumatorilor, Selected, Transporturi | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , ,
Marian Mihail

Marian Mihail

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă[1], că a fost emisă decizia în cauzele reunite C-146/20, C-188/20, C-196/20, C-270/20, C-263/20 și C-395/20.

Răspunzând unor întrebări preliminare adresate de două instanțe naționale, Curtea a stabilit că, în ceea ce privește aplicabilitatea Regulamentului CE 261/2004 de stabilire a unor norme comune în materie de compensare și de asistență a pasagerilor în eventualitatea refuzului la îmbarcare și anulării sau întârzierii prelungite a zborurilor, pasagerii unui zbor a cărui oră de plecare a fost devansată cu mai mult de o oră pot fi asimilați pasagerilor unui zbor anulat.

Astfel, aceștia beneficiază de întreaga protecție oferită de către Regulamentul CE 261/2004, inclusiv dreptul la compensația forfetară prevăzută de art. 7, nemaifiind obligați să dovedească existența și întinderea prejudiciului suferit.


[1] Disponibil aici


Avocat Marian Mihail

Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.