« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 

Grup de Studiere a Antisemitismului şi Holocaustului în cadrul Academiei Române
29.12.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Anunțuri, UNIVERSITARIA | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 28 decembrie 2021, Academia Română a anunțat funcționarea Grupului de Studiere a Antisemitismului şi Holocaustului, potrivit unui comunicat.

Grupul activează sub patronajul președintelui Academiei Române, în cadrul Secției de științe istorice și arheologie a Academiei Române, și este coordonat de dr. Viorel Achim, cercetător principal la Institutul de Istorie „Nicolae Iorga“ din Bucureşti, specialist în minorități etnice în România secolelor XIX-XX, politica de populație în România în anii 1940-1944, Holocaust, istoria țiganilor/romilor în România și Sud-Estul Europei.

Scopul acestuia este de a stimula cercetarea în institutele Academiei Române pe cele două teme astfel încât acestea să devină într-un orizont de timp rezonabil un loc care să conteze în peisajul cercetării internaţionale cu privire la istoria antisemitismului şi Holocaust.

O direcție importantă o reprezintă stimularea doctoranzilor de la Şcoala de Studii Avansate a Academiei Române, precum şi a doctoranzilor de la diverse universităţi coordonaţi de membri ai Grupului pentru abordarea unor teme dedicate antisemitismului şi Holocaustului sau a unor teme înrudite.

Pentru anul 2022, calendarul de activităţi cuprinde, între altele, inițierea, la Bucureşti, în toamnă, a unei conferinţe anuale cu participarea cercetătorilor din Academia Română și din mediul universitar din ţară şi din străinătate, organizarea de mese rotunde în cadrul unor manifestări științifice cu acoperirte națională, instituirea unei colecții editoriale, care să reunească studiile realizate în cadrul Grupului.

 
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD