« Secţiuni « Articole « RNSJOpiniiPovestim cărţi
Opinii
 1 comentariu

La 74 de ani de la detronarea Regelui Mihai I și răsturnarea ordinii noastre constituționale legitime
31.12.2021 | Antonie POPESCU

Drept Timisoara
Secţiuni: Articole, Drept penal, Opinii, Selected, Sistemul judiciar | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
JURIDICE - In Law We Trust
Antonie Popescu

Antonie Popescu

Lovitura de stat din 30 decembrie 1947 a fost operațiunea armatei roșii a urss care ocupase Regatul României, sub coordonarea nkvd, folosind și unelte comuniste autohtone.

Burghezia neocolonială sovietică, burghezie roșie, a reușit să mențină până astăzi matricea organizării statale fixate de sovietici, deși recent, de la cel mai înalt nivel al organizației republicane, președintele Klaus Iohannis a constatat și recunoscut printr-o declarație oficială, eșecul statului organizat de urss pe teritoriul Regatului României.

Statul de drept nu se va putea reclădi până când Ministerul Public delimitat de Procuratura RPR / RSR nu va constata și recunoaște, și el, printr-o ordonanță, frauda la lege și crimele împotriva umanității comise de regimul comunist și nu-și va îndeplini obligația legală de a cere unui Judecător imparțial și independent desființarea actelor frauduloase, urmând ca o Reprezentanță Națională legitim desemnată, adică fără fraude și campanie otrăvită, să se declare Constituantă și să purceadă la respectarea legitimei noastre Constituții din 1866, în forma revizuită în 1923.

Deși regimul comunist a fost condamnat oficial, niciun procuror general de după 2011 sau 2014 (când Curtea Europeană a Drepturilor Omului a statuat, prin hotărârile din cauzele inițiate de Asociația 21 Decembrie 1989, asupra imprescriptibilității crimelor din perioada infracțională Decembrie 1989 – iunie 1990, hotărâri care s-au răsfrânt și asupra perioadei 1945 – 1989 și pe ale căror considerente și raționament a fost întemeiată și condamnarea torționarilor Vișinescu si Ficior) nu a fost în stare să ceară desființarea actelor frauduloase de răsturnare a ordinii constituționale comise metodic de sovietici în perioada 1945 – 1947. Toți procurorii generali au pasat răspunderea procurorilor militari (care deja comiseseră închiderea dosarelor Revoluției și mineriadei din 13-15 iunie 1990).

Recent, procuratura militară a clasat o altă parte a sesizării Mișcării pentru Regat si Coroană cu privire la actele frauduloase din perioada 1945 – 1947, refuzând să facă inventarul si analiza acestora, de parcă cercetarea penală ar fi facultativă, nu obligatorie și din oficiu…
Iar d-na procuror general Gabriela Scutea s-a ferit să soluționeze cererea de recuzare a procurorului militar șef care era deja incompatibil.

Cam pe la subsolul dreptului ne aflăm cu reclădirea statul de drept după recunoașterea eșecului organizației republicane poststaliniste.
În timpul acesta, un cadru didactic precum dl Naumescu, niște inși de pe la o facultate de științe politice și studii europene a Universității Babeș-Bolyai și proaspăta victimă a sistemului judiciar republican, judecătorul Danileț, plănuiesc o Republică 3.0 de la Cluj, fiindu-le greu să accepte că li s-ar fi deschis ochii dacă citeau măcar un rezumat al singurei Istorii Constituționale a României, scrisă de Eleodor Focșeneanu!

Un material audio inedit realizat pentru Radio „Europa Liberă” de istoricul Vlad Georgescu în legătură cu preliminariile loviturii de stat din 30 decembrie 1947, desfășurarea sa propriu-zisă și percepțiile diplomatice cu privire la aceasta poate fi ascultat aici.

Avocat Antonie Popescu

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.